TU JE I KOŽA

XIAOMI VEĆ OTKRIO SVE DETALJE: Ovo je novi 13 Ultra

Autor Smartlife

Iako je službena premijera zakazana za 18. travnja, već su poznate sve informacije o telefonu kojeg mnogi čekaju

Izvor: Xiaomi

Kineski gigant nije mogao dočekati premijeru nego je dan ranije otkrio kako će izgledati Xiaomi 13 Ultra. Xiaomi sutra lansira svoj najmoćniji telefon - Xiaomi 13 Ultra. Iako smo već imali uvid u izgled novog uređaja zahvaljujući renderima kompanija je već predstavila kako će Ultra izgledati, i to u detaljnim fotkama visoke rezolucije.

Novi telefon donosi kućište izrađeno od legure metala, a poleđinu će prekrivati nova generacija veganske kože. Ova poleđina neće biti prekrivena samo antibakterijskim premazom već će također biti otporna na prljavštinu i imat će poseban sloj koji će spriječiti da s vremenom požuti.

Interesantan je i prijelaz između okvira telefona i poleđine koji će biti u obliku kaskade, što do sada nismo imali priliku vidjeti, te smo veoma zaintrigirani kakav je osjećaj držati ovaj uređaj u ruci, pogotovo jer će po glasinama dimenzija najdebljeg dijela 13 Ultra iznositi čak 15,6 mm.

Izvor: Xiaomi

Najdeblji dio telefona je, naravno, kružni otok četverostrukog sustava Leica kamera, za koji je Xiaomi potvrdio da će koristiti popularni 1-inčni IMX989 senzor, koji smo vidjeli na telefonima Xiaomi 13 Pro i vivo X90 Pro, kao i tri IMX858 senzora od 50 MP za ultraširokokutnu, telefoto i periskopsku kameru.

Izvor: Xiaomi

Dodatno, kompanija je također podijelila detalje o ekranu 13 Ultra modela, koji je Xiaomi razvio zajedno s kompanijom China Star. U pitanju je LTPO OLED panel pod nazivom C7 koji će imati neke veoma interesantne karakteristike poput rezolucije od 1.440 x 3.200 piksela, ali i osvjetljenja do nevjerojatnih 2.600 nita.

Xiaomi 13 Ultra Official Teaser
Izvor: Youtube