DVA NOVA ANDROIDA

SAMSUNG PREDSTAVIO DVA NOVA MODELA: Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G

Autor Krunoslav Ćosić

Novi modeli imaju svjetliji zaslon, unaprijeđene kamere i dugotrajniju bateriju u odnosu na prošle modele

Izvor: Samsung

Postoje telefoni koji pružaju toliko toga, a istovremeno za njih nećete morati izdvojiti minimalno jednu prosječnu hrvatsku plaću. Galaxy A serija dugi je niz godina odličan odabir i preporuka svima koji trebaju više nego dobru kameru, jako dobar ekran, bateriju velikog kapaciteta, a istovremeno žele i dobar izgled.

Nova Samsung Galaxy A serija, modeli A34 i A54, asociraju na Galaxy S seriju, vidljivo je već na prvi pogled. Oba modela imaju Super AMOLED ekrane s osvježavanjem slike od 120 Hz, što će uz 5G biti izuzetno bitno za igranje igara izvan wireless mreže, pod mobilnim signalom. 120 Hz je detalj koji će biti bitan i pri posjeti zahtjevnijim web stranicama. 6,4-inčni dolazi na Galaxy A54 5G i 6,6-inčni na Galaxy A34 5G pametnom telefonu.

Dva inovativna nova pametna telefona iz Samsunga unaprjeđuju posvećenost tvrtke u dizajniranju fantastičnih mobilnih iskustava. Novi modeli popularne Galaxy A serije omogućit će korisnicima da snimaju stabilne i jasne videozapise, imaju jasan prikaz na zaslonu – čak i pri jakom osvjetljenju te da rade više omiljenih aktivnosti s baterijom koja traje više od dva dana.

“Vrhunsko mobilno iskustvo postaje sve važnije u svakodnevnom životu. Uz kontinuirana poboljšanja koja donosimo na Galaxy A seriju osiguravamo da sve više ljudi diljem svijeta može pristupiti našim transformativnim inovacijama“, rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela u tvrtki Samsung Electronics.

Bez obzira na to žele li korisnici uhvatiti savršeni selfie ili se povezati putem visokokvalitetnih videopoziva, Galaxy A54 nudi nevjerojatne detalje zahvaljujući prednjoj kameri od 32 MP. U model Galaxy A34 ugrađena je prednja kamera od 13 megapiksela. Na stražnjoj strani A34 ima postav od 48 + 8 + 5 megapiksela, a A54 50 + 12 + 5 megapiksela. Ono što je bitno za istaknuti je OIS odnosno optička stabilizacija slike na stražnjoj kameri.

Samsung Galaxy A54 5G
Izvor: Samsung

Novi pametni telefoni mogu proizvesti video s odličnom jasnoćom, savladavajući podrhtavanje i zamućivanje sadržaja s unaprijeđenom optičkom stabilizacijom slike (OIS) i digitalnom video stabilizacijom slike (VDIS).

Čak i kod korisnika koji imaju nemirne ruke ili tijekom snimanja u pokretnu, uređaji omogućavaju snimanje fantastičnog sadržaja. Za avanturističke pothvate po mraku ili u slabim svjetlosnim uvjetima Night mode pomaže korisnicima snimiti više detalja povećanjem piksela kamere. Po prvi put ikad na Galaxy A seriji, korisnici sada mogu još jednostavnije ukloniti neželjene sjene i odsjaje zahvaljujući poboljšanim alatima za uređivanje.

Samsung za Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G osigurava OS ažuriranje do četiri generacije i pet godina sigurnosnih ažuriranja. Ove značajke će omogućiti korisnicima pristup najnovijem softveru i sigurnosnim opcijama kako bi se maksimizirao životni ciklus pametnog telefona.

Napredne sigurnosne značajke

Samsung Knox omogućava da se podaci čuvaju pod ključem i to uz visoku razinu mobilne sigurnosti. Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G daju korisnicima pristup Nadzornoj ploči za sigurnost i privatnost koja nudi jednostavan pregled aplikacija i kako one prate podatke te omogućuje lagane načine za zaustavljanje neželjenog prikupljanja podataka.

Kada korisnici žele, uz visoku razinu privatnosti i kontrole, podijeliti važne datoteke koje sadrže osjetljive ili osobne informacije tu je Private Share značajka. Ova funkcija dopušta dijeljenje datoteka samo određenim primateljima unutar određenog vremenskog razdoblja i s onemogućenim snimanjem zaslona.

Korisnici mogu dobiti 100 GB prostora na Cloudu i jednostavno kopirati fotografije na OneDrive tijekom besplatnog probnog perioda od šest mjeseci za Microsoft 365 Basic aplikaciju koja je dostupna na Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G.

Samsung Galaxy A34 5G
Izvor: Samsung

Samsung Galaxy A54 5G bit će dostupan u četiri boje uključujući crnu, bijelu, svjetlozelenu i svjetloljubičastu. Galaxy A34 5G bit će također dostupan u četiri boje, uključujući crnu, srebrnu, svjetlozelenu i svjetloljubičastu.

Oba uređaja s IP67 zaštitom će biti dostupna u Hrvatskoj od 22. ožujka po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 619,00 EUR za Galaxy A54 5G i po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 459,00 EUR za Galaxy 34 5G.

Samsung Galaxy A54 5G
Izvor: Samsung