DXOMARK TEST

PREMIUM SEGMENT: Samsung Galaxy S23 Ultra ima najbolju bateriju

Autor Krunoslav Ćosić

Sa 142 boda Samsung je stigao na vrh liste koja je rezultat testova DXOmarka

Izvor: Krunoslav Ćosić

Poznati DXOmark je napravio test ekrana novog Samsunga Galaxy S23 Ultra, a rezultat je: prvo mjesto među premium modelima! Model s baterijom od 5000 mAh i punjenjem snagom od 45 W zaslužio je prvo mjesto zahvaljujući izvrsnoj autonomiji i učinkovitosti te uvelike nadmašuje Samsung S22 Ultra i prethodne generacije.

Galaxy S23 Ultra nudi gotovo 3 dana trajanja baterije uz umjerenu upotrebu (67 sati) i gotovo 2 dana intenzivne upotrebe (42 sata). Struje pražnjenja su također prilično niske, što znači da je uređaj dobro optimiziran, zaključuje DXOmark.

Izvor: DxoMark

Izvor: DxoMark

Izvor: DxoMark

Punjenje od samo 5 minuta osigurat će dobrih 5 sati trajanja baterije dok će za punjenje uređaja od 0 do 80% biti potrebno samo 37 minuta. Preostala potrošnja za žično i bežično punjenje bila je vrlo niska kada je uređaj potpuno napunjen i još uvijek uključen.

Istaknuta je i izvrsna autonomija pri gledanju videa. U gotovo svim testnim slučajevima (osim streaminga glazbe i mirovanja s isključenim zaslonom) struje pražnjenja bile su vrlo niske, što znači da je uređaj dobro optimiziran.

Baterija je imala manje od 2% gubitka po noći u prosjeku. Kod testiranja na otvorenom performanse su također bile vrlo dobre, osim kod korištenja kamere, gdje je autonomija bila malo ispod prosjeka DXOmark baze podataka.

Izvor: DxoMark

Izvor: DxoMark

Tijekom testova u kojima zasebno procjenjuju pojedine upotrebe autonomija je također bila izvrsna, posebno kod streaminga videa. Razina baterije je pala tek kada je dosegla 5%.

Rezultati punjenja Galaxy S23 Ultra bili su prosječni, bilo žično ili bežično. Vrijeme potpunog punjenja baterije žičanim punjačem trajalo je 1 sat i 21 minuta, a bežičnim punjačem 2 sata i 18 minuta. Brzo 5-minutno žično punjenje osiguralo je dobrih 5 sati i 23 minute autonomije u prosjeku, ali autonomija koja se oporavila pri punjenju od 60% bila je samo polovica onoga što je oporavljeno pri punjenju od 20%.

Izvor: DxoMark

Flagship uređaji često se suočavaju s izazovima u radu baterije zbog svojih novih značajki koje zahtijevaju energiju. Pažljiva integracija hardvera i softvera odigrala je značajnu ulogu u performansama baterije.

U usporedbi s drugim uređajima iz Ultra-Premium segmenta ($800+), Samsung Galaxy S23 Ultra lako je dosegao najviši rezultat DXOmark baze podataka. Čak i ako nije postavio nove vrhunce u podrezultatima, njegova izvrsna autonomija i učinkovitost, u kombinaciji s dobrim iskustvom punjenja, omogućili su Galaxy S23 Ultri da postigne najbolji rezultat do sada u ovom segmentu.

Izvor: DxoMark

Izvor: DxoMark