PERSONALIZIRANO

GAMING ŽIVOT NAKON RADNOG VREMENA: Osjećaj najveće autentičnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Profesije koje se osjećaju najautentičnijima kada igraju strateške igre…

Izvor: Lenovo

Kod gotovo 60% gamera koji odlučuju živjeti svoj gaming život nakon radnog vremena rezultati su pokazali da igrači iz određenih profesija imaju osjećaj najveće autentičnosti prilikom igranja specifičnog žanra igara.

Prema istraživanju tvrtke Lenovo, službenici (44%), medicinski i zdravstveni radnici (42%), radnici u financijama (38%) i znanstveni radnici (40%) se osjećaju najautentičnijima kada igraju strateške igre dok se oni koji rade u računalnoj industriji (45%) te kreativci (40%) osjećaju najautentičnije igrajući igre uloga (RPG).

Više od polovice (52%) gamera identificira se sa svojim online alter-egom više nego sa svojim identitetom u stvarnom životu, pokazuju rezultati istraživanja koje je proveo Censuswide s ukupno 7010 ispitanika u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Nizozemskoj i Švedskoj u rujnu 2022.

Izvor: Lenovo

Nadahnut ovom dvojnošću Lenovo se udružio s crtačem stripova i game dizajnerom Salvom Espínom, crtačem stripova i dizajnerom igrica poznatim po svom radu s Marvelom na likovima kao što su Deadpool, She-Hulk, X-Men i Wolverine, kako bi stvorili seriju ‘Second Skin’ stickera koji kombiniraju online i offline svijet. Digitalni svijet je zaista apstrakcija stvarnog svijeta. Mnogi gameri žive odvojene živote, no rijetko se ta dvojnost ističe.

„Već sam personalizirao svoj Lenovo Legion 7 stickerom koji predstavlja dualnost između “profesionalnog ja” i mog gaming alter-ega te jedva čekam vidjeti kako će ti dizajni postati dio prijenosnih računala tisuća ljudi”, izjavio je Salva Espín.

Izvor: Lenovo

Naime, istraživanje koje je provela tvrtka Lenovo pokazalo je kako se gameri osjećaju najautentičnijima kada igraju igrice kod kuće (58%), a slijede ga druženje s prijateljima i obitelji (52%) te sudjelovanje u drugim osobnim hobijima i interesima (46%).

Prijenosna računala Lenovo Legion služe kao kanal spajajući svjetove u kojima se gameri često nalaze. Zajedno s procesorima AMD Ryzen TM i grafikom AMD Radeon Lenovo Legion 7 i Lenovo Legion Slim 7 nude veću slobodu kretanja dok i dalje zadržavaju snagu i performanse omogućujući korisnicima eleganciju izvana, a jačinu iznutra.

Second Skin stickeri dostupni su na prodajnim mjestima ovlaštenih partnera koji u Hrvatskoj prodaju prijenosna računala Legion.

Izvor: Lenovo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI