MWC23 BARCELONA

Prvi telefon s AVI glasovnim asistentom s integriranim ChatGPT-om

Autor Krunoslav Ćosić

ChatGPT je i dalje aktualan te se o njemu jako puno govori, a Allview najavljuje lansiranje pametnog telefona

Izvor: Allview

Prvi pametni telefon s AVI glasovnim asistentom s integriranim ChatGPT-om, vokalizirano na rumunjskom i engleskom jeziku, predstavljen je tijekom Mobile World Congressa u Barceloni. Na MWC23 je predstavljen Allview Soul X10.

AVI glasovni asistent je Allview pokrenuo prije šest godina i neprestano se ažurira. AVI ChatGPT je najnovija tehnologija koja proizlazi iz želje Allviewa da svojim klijentima ponudi inovativna rješenja. Uz AVI, prvi glasovni asistent na rumunjskom i engleskom jeziku, u kombinaciji s ChatGPT, virtualnim asistentom programiranim za pružanje visokokvalitetnih, brzih tekstualnih odgovora na širok raspon tema, korisnici sada mogu imati koristi od glasovnih i pisanih rješenja prilagođenih kontekstu.

Allview Soul X10: My Experience with the New Smartphone with ChatGP
Izvor: Youtube

Uz višestruke funkcionalnosti koje nudi, kao što su vokalizirane informacije o primljenim porukama i obavijestima, vijesti od interesa ili prikazivanje videoisječaka o različitim temama, AVI sada izaziva korisnike na zanimljive razgovore.

AVI može pomoći korisnicima na mnoge načine kao što su brzi i točni odgovori koje korisnici postavljaju, bez obzira na temu, zatim stvaranje sadržaja za razne svrhe poput članaka, eseja, govora ili čak poezije.

Izvor: Allview

Poboljšavaju se vještine pisanja provjerom i poboljšanjem kvalitete tekstova koje su napisali korisnici, dajući prijedloge za stil, vokabular i gramatiku. AVI ChatGPT može se koristiti za učenje i obrazovanje, kao izvor za učenje, pružajući objašnjenja i odgovore na pitanja vezana uz različite teme. Svojim detaljnim i prilagođenim odgovorima može pomoći studentima i učenicima kako bi dobili dodatne informacije i proširili svoje horizonte.

Allview AVI glasovni asistent može pomoći korisnicima da pronađu odgovore na pitanja o bilo kojoj temi, od povijesti do znanosti i tehnologije, a može se koristiti za stvaranje ideja za skladbe ili istraživačke projekte.

Izvor: Allview

Dobro će doći za primanje preporuka za knjige ili filmove, na temelju korisničkih preferencija. Može pomoći korisnicima u učenju stranog jezika pružajući prijevode i prijedloge rječnika. Pomoći će turistima u planiranju odmora i putovanja pružanjem informacija o odredištima, atrakcijama, hrani i smještaju.

Novi pametni telefon Soul X10 ističe se modernim dizajnom, elegantnih i precizno oblikovanih linija. Dostupan je u dvije boje: Black Sparkle i Gold Sparkle. Teksturirano staklo na stražnjoj strani telefona dodaje luksuzni štih dizajnu.

Izvor: Allview

Soul X10 opremljen je sustavom s tri kamere, uključujući glavnu kameru od 48 MP. Senzor glavne kamere, Sony IMX582 PDAF F/1.79, koristi Quad Bayer tehnologiju koja nudi vrhunsko fotografsko iskustvo s realističnim bojama, finim detaljima, poboljšanom svjetlinom, trenutnim fokusom i jasnim slikama.

Pametni telefon dolazi s Android 13 verzijom koja korisnicima omogućuje brži pristup željenom sadržaju. Nova verzija nudi više mogućnosti prilagodbe za sat, obavijesti, zaslon, boje, album i još mnogo toga.

MediaTek Helio P22 osmojezgreni procesor, zajedno sa 6 GB DDR4 RAM-a, pridonosi poboljšanju funkcionalnosti i smanjenju potrošnje baterije, osiguravajući dosljedno, trajno korisničko iskustvo i produljeno trajanje baterije. Cijena za Allview Soul X10 je 169 eura, a isporuke počinju 21. travnja 2023.

AVI ChatGPT EN Desktop
Izvor: Youtube