Gadgeti

NAJBRŽA SNAGA PUNJENJA NA SVIJETU: Za samo 10-ak minuta

Autor Krunoslav Ćosić

Pametni telefon se puni snagom od čak 240 W, što je desetak puta brže od mnogih drugih uređaja na tržištu

Izvor: realme

Tijekom Mobile World Congressa (MWC23) realme je najavio globalno lansiranje modela realme GT3 - novog flagship modela sljedeće generacije s najbržom snagom punjenja na svijetu. Ne samo što najbržu snagu punjenja ikada već će biti i najbrža snaga punjenja u godinama koje dolaze, ističu iz realme kompanije.

Upravo je time dostignuta maksimalna moć punjenja pod USB-C standardima. Što se tiče korisničkog iskustva 240 W ubrzava punjenje pametnog telefona na nekoliko minuta, pa čak i sekundi.

Koristeći snagu punjenja od 240 W potrebno je samo 80 sekundi da se realme GT3 napuni do 20% kapaciteta te 9 minuta i 30 sekundi da se baterija uređaja od 4600 mAh potpuno napuni. Realme je postigao potpunu inovaciju, od sigurnosti punjenja do dugovječnosti baterije i kompatibilnosti dodatne opreme.

Izvor: realme

Tehnologija punjenja

Počevši od arhitekture punjenja, realme GT3 ima tri čipseta s istovremenim maksimalnim punjenjem, što rezultira s 98,5% poboljšanom efikasnošću prijenosa. Pored toga, realme GT3 dolazi s prilagođenim ultra-brzim kabelom za punjenje od 12A, koji osigurava najveću snagu punjenja u industriji.

Koristi sedual GaN tehnologija punjenja koja uključuje end-to-end GaN čipset u telefonu i adapteru. Kao rezultat toga, usprkos tome što ima 60% više snage na raspolaganju, adapter od 240 W je čak manji od adaptera od 150 W.

Izvor: realme

Maksimalna sigurnost punjenja

Jedan od najtežih izazova za punjenje velike snage je kontrola temperature. Realme GT3 je opremljen VC sustavom za tekuće hlađenje veličine 6580 mm2 koji pokriva 61,5% baterije i osigurava efikasno rasipanje topline.

Kako bi se osigurala maksimalna sigurnost punjenja, realme GT3 također uključuje PS3 vatrostalni dizajn, 13 temperaturnih senzora i 60 slojeva sigurnosne zaštite. TUV Rheinland je također certificirao realme GT3 za siguran sustav brzog punjenja, što ga čini prvim proizvodom s brzim punjenjem od 200 ili više vati koji je dobio certifikat.

Izvor: realme

Trajanje baterije

Prema internom laboratorijskom testiranju, realme GT3 ima 80% životnog vijeka nakon 1600 ciklusa punjenja s omogućenom snagom od 240 W, što je više nego dvostruko više od industrijskog standarda - 80% životnog vijeka baterije nakon 800 ciklusa punjenja. GT3 također koristi inteligentno punjenje, koje detektira status korisnika i prebacuje status punjenja u način putovanja, način spavanja ili način u automobilu. Na ovaj način se pomaže u očuvanju zdravlja baterije i izbjegavanju prekomjernog punjenja.

Korisnici kroz prozirno staklo pored modula kamere mogu vidjeti čipset, NFC čipset i inovativni sistem pulsnog interfejsa s RGB svjetlosnim prstenom u obliku slova C. Inspiriran gejming uređajima realme GT3 dizajn pulsnog interfejsa prikazuje različite svjetlosne efekte u zavisnosti od statusa telefona.

Na primjer, kada je telefon napunjen 20% prikazat će efekt crvenog pulsiranja; od 21% do 100% prikazivat će ljubičasti svjetlosni efekt pulsiranja, a kada je potpuno napunjen ljubičasto svjetlo će uvijek biti uključeno.

Pri dolaznim pozivima lampica brzo treperi dok za obavještenja prikazuje bijelu boju. Korisnici mogu birati između 25 nijansi boja, 2 tipa ritma i 5 načina brzine osvjetljenja. Realme GT3 bit će dostupan u varijantama od 8 + 128 GB, 12 + 256 GB, 16 + 256 GB, 16 + 512GB i u specijalnoj varijanti od 16 GB + 1 TB. Svjetska preporučena maloprodajna cijena počinje od 649 dolara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI