Gadgeti

DVOSTRUKA SELFIE KAMERA: Za entuzijaste s društvenih medija

Autor Krunoslav Ćosić

Novi Xiaomi 13 Lite idealan je za korisnike sa strašću prema fotografiranju, snimanju, gledanju filmova i društvenim mrežama

Izvor: Xiaomi

Novi model Xiaomi 13 Lite predstavljen je u Barceloni, a opremljen je dvostrukom prednjom kamerom. Dok kamera od 32 MP snima kristalno jasne slike, druga prednja kamera od 8 MP pomaže u pružanju dodatnih informacija o dubini za dobivanje prirodnog bokeh efekta na autoportretima.

Izvor: Xiaomi

Xiaomi 13 Lite nudi i zabavnu značajku poput dinamičkog kadriranja koja pametno detektira broj ljudi u kadru i automatski prilagođava vidno polje. Tu je i opcija minimiziranja izobličenja selfie fotografija kao i selfi zumiranje te “džepno ogledalo”.

Izvor: Xiaomi
Izvor: Xiaomi

Pokreće ga Snapdragon 7 Gen 1 platforma. Uz AMOLED zaslon od 6,55 inča s osvježavanjem od 120 Hz ističe se i opcija brzog punjenja od 67 W, a sve to dolazi u paketu debljine 7,23 mm i mase 171 g s baterijom od 4500 mAh, koja će bez problema izdržati cjelodnevno korištenje.

Izvor: Xiaomi

Ugrađena je glavna stražnja kamera od 50 megapiksela (IMX 766), senzor veličine 1/1,56", plus još senzori od 8 i 2 megapiksela. Baterija je kapaciteta 4500 mAh, uz punjenje snagom od 67 W tako da će se napuniti za 40 minuta.

Xiaomi 13 Lite dolazi u tri boje: plavoj, ružičastoj i crnoj, uz 8 GB + 256 GB po cijeni od 519 EUR. Uz Xiaomi 13 Lite na poklon dolaze Redmi Buds 4 Pro slušalice.

Izvor: Xiaomi