Gadgeti

TCL 40R 5G: Veliki ekran, velika baterija

Autor Krunoslav Ćosić

Tijekom Mobile World Congressa u Barceloni TCL predstavlja zanimljiv novi 5G smartphone

Izvor: Krunoslav Ćosić

Ljubičasta zvjezdana prašina (Stardust Purple) i crna svjetlost zvijezda (Starlight Black) boje su u kojima će biti dostupan novi TCL 40R 5G. Smrtphone lijepog dizajna i kvalitetne izrade ima 6,6-inčni ekran i V-notch urez za kameru od 8 megapiksela koja snima fullHD video s 30 fps. Omogućuje uljepšavanje lica tijekom snimanja te prepoznavanje lica vlasnika, ukoliko se koristi opcija prepoznavanja lica.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Veliki ekran je dijagonale 6,6 inča u HD+ rezoluciji, u omjeru 20:9, a prekriva 89 posto prednje površine, uz 400 nita osvjetljenja te kontrast od 1500:1. Baterija je kapaciteta 5000 mAh, što će uz ekran u HD+ rezoluciji biti odlična dobitna kombinacija kako bi baterija potrajala što duže. Za punjenje se koristi punjač snage 15 W, preko USB-C konektora.

Android 12 i TCL UI 4.0 omogućuju dobru kombinaciju, a TCL-ovo dodatno sučelje pruža dodatne mogućnosti personalizacije izgleda telefona. TCL 40R 5G pokreće čipset MediaTek Dimensity 700 na 2,2 GHz, uz štedljive procesorske jezgre koje rade na taktu do 2 GHz.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Glavna kamera od 50 megapiksela snima kvalitetne fotografije i video filmove, uz optimizaciju zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. Ugrađena su još dva senzora po 2 megapiksela koja se koriste za dubinske efekte i makro scene.

TCL 40R 5G ima 4 GB radne te izbor između 64 GB i 128 GB interne memorije, a korisniku na raspolaganju ostaje do 44 odnosno 104 GB memorije koja se može proširiti s microSD karticama kapaciteta do 1 TB. TCL je ugradio 3,5 mm ulaz za slušalice kako bi se mogle spojiti žičane slušalice, a uz Bluetooth 5.1 podržano je i bežično spajanje. Za plaćanje se koristi NFC čip.

Izvor: TCL

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI