Gadgeti

TCL u Barceloni predstavio novu seriju 40

Autor Krunoslav Ćosić

Uz odličan ekran i kvalitetnu sliku TCL pametni telefoni donose i zanimljive kamere

Izvor: Krunoslav Ćosić

odnosu na TCL 20 SE. Od novog modela TCL 40 SE očekuje se još više, a razloga za zadovoljstvo itekako ima.

Novi model TCL 40 SE dolazi u Dark gray i Twilight purple bojama, uz finiš koji oduševljava i na pogled i na dodir. Uređaj mase 190 grama ima veliki ekran od 6,75 inča, uz podržanih 90 Hz osvježavanja slike, HD+ rezoluciju te omjer stranica ekrana od 20:9. Idealno za gledanje filmova, a užitku će pridonijeti i stereo zvučnici.

Izvor: TCL

Baterija od 5010 mAh potrajat će sigurno više od jednog dana, a punjač snage 18 W koristi USB-C konektor za punjenje. Novi TCL 40 SE pokreće Android 13 nadograđen s TCL UI 5.0 uz koji su moguće dodatne personalizacije sučelja i funkcionalnosti.

Čipset MediaTek Helio G37 radi na taktu do 2,3 GHz, a ima dodatne procesorske jezgre koje štede energiju, na 1,8 GHz. Grafika radi na 680 MHz.

Izvor: Krunoslav Ćosić
Izvor: Krunoslav Ćosić

Glavna kamera od 50 megapiksela koristi se istovremeno i kao makro tako da ćete dobiti dva senzora u jednom. Otvor blende je f/1,8, a kamera snima 79,4 stupnjeva. Dodatni senzor od 2 megapiksela koristi se kao dubinska kamera. Video se snima u fullHD rezoluciji, a kamera podržava bokeh, HDR, panoramsko snimanje, detektira lice. Koristi se umjetna inteligencija za optimizaciju scena.

Prednja kamera od 8 megapiksela koristi senzor veličine 1/4", ima otvor blende od f/2.0 te hvata 80,2 stupnja. Također snima fullHD video s 30 fps, a omogućuje prepoznavanje lica vlasnika i otključavanje ekrana. Pri snimanju se koristi HDR, a moguće je odabrati opciju uljepšavanja.

Izvor: TCL

4G smartphone TCL 40 SE bit će dostupan u dvije verzije memorije: 4 GB RAM i 128 GB memorije te 6 GB RAM i 256 GB memorije. U oba slučaja memorija se može proširiti s microSD karticama do 1 TB. U kućište je ugrađen 3,5 mm ulaz za slušalice, a NFC ovisi o tržištu.

Izvor: TCL

Izvor: Krunoslav Ćosić

 Uz TCL 40 SE predstavljeni su još i TCL 40R 5G te TCL 406 i TCL 408, novi modeli tableta i TWS slušalica te nove TCL RayNeo X2 naočale pogonjene Snapdragon XR2 platformom koje omogućuju i prepoznavanje drugog jezika te zatim u stvarnom vremenu prevode tekst na samim naočalama, što korisnik odmah i vidi, dok su mu naočale na glavi.

TCL RayNeo X2
Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI