DVA U JEDNOM

SOLO CUT MODE: Za ljubitelje fotografija i videa

Autor Krunoslav Ćosić

Softverska rješenja za lakše stvaranje i dijeljenje kratkih videozapisa

Izvor: Krunoslav Ćosić

Honor 70 nudi korisničko iskustvo koje ljubitelji fotografija i videa ne bi trebali previdjeti. Opremljen je vrhunskim sustavom kamera, što su mu glavni aduti. Glavna kamera od 54 MP s velikim 1/1,49-inčnim IMX800 senzorom omogućava svjetlije i detaljnije fotografije.

Ultra širokokutna kamera od 50 MP je ujedno i makro kamera. No, ono po čemu je ovaj uređaj još posebniji je inovativna značajka Solo Cut Mode, što možemo vidjeti po prvi put u industriji. Istovremeno omogućava simultanu produkciju više videozapisa.

Pored originalnog videa koji prikazuje sve subjekte tu je i video osobe koju želimo staviti u fokus videa. Čak i kada je osoba ili predmet izvan kadra, uz pomoć tehnologije ponovne identifikacije, fokus se automatski vraća na tu osobu čime se vlogiranje podiže na jednu potpuno novu razinu.

S jednostavnim kontrolama kreatori mogu stvarati iznimno kreativne vlogove u horizontalnoj i u okomitoj perspektivi te dodatno prilagoditi 1x - 2x zumiranje. Solo Cut način rada može generirati dva videozapisa visoke razlučivosti od 1080P s 30 sličica u sekundi odjednom.

Honor je u značajku dvostrukog snimanja videozapisa dodao niz naprednih algoritama uključujući otkrivanje, praćenje i prepoznavanje osoba, automatsko fokusiranje, dvostruki efekt uljepšavanja i dvostruku stabilizaciju slike. U radu se koriste napredne značajke umjetne inteligencije za identifikaciju i praćenje.

Izvor: Honor

Prepoznavanje korisnika

Temeljeni se na umjetnoj inteligenciji. Osim što telefon identificira ciljni subjekt tijekom snimanja videozapisa može nastaviti s praćenjem te osobe, čak i kada ona napusti kadar te se vrati u njega.

Praćenje korisnika

Kada se osoba okrene prema kameri ili od nje Honor 70 koristi prikupljene podatke o karakteristikama kretanja osobe za praćenje u stvarnom vremenu. Napredni algoritam bilježi kretanje osobe i dizajnira strukturu videozapisa na temelju njezinog ponašanja.

Izvor: Honor

Izvor: Honor

Uljepšavanje korisnika

Telefon može stvoriti dvostruki video sadržaj rezolucije 1080P s efektima uljepšavanja u Solo Cut načinu rada. S algoritmima za otkrivanje ljudi, praćenjem, identificiranjem, obrezivanjem, autofokusom i dvostrukim efektom uljepšavanja Solo Cut Mode je velik izazov, zbog čega Honor 70 koristi napredna rješenja za uravnoteženje opterećenja procesora i potrošnju energije prilikom snimanja videozapisa.

Honor 70, IFA 2022 Berlin, kamera Solo cut
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI