KAKVA SNAGA!

GLASINA: Realme će uskoro predstaviti punjač snage 240 W

Autor Smartlife

Od prazne do pune baterije za samo 9 minuta

Izvor: ONLEAKS / SMARTPRIX

Već smo naviknuti na punjače snage 66 W, 100 W pa i nešto više – Motorola nudi 125 W. Realme namjerava ponuditi punjač za pametne telefone snage 240 W, što će omogućiti punjenje baterije za oko 9 minuta.

Uzmite u obzir kako snaga ovisi o naponu koji imate na punjaču – nije isto ako je napon 210 ili 230 V. Samim time se mijenja i snaga jer znamo da je snaga umnožak napona i jakosti električne struje.

Kompanija realme je potvrdila prethodne glasine da će najnoviji telefon doći s punjačem od 240 W, za koji se smatra da će moći napuniti bateriju za samo 9 minuta. Ovu ćemo tehnologiju službeno moći vidjeti na događaju koji će biti održan u veljači 2023.

Naravno, iako će zvijezda tog događaja biti realme GT Neo 5 pametni telefon, ono što najviše privlači pažnju je svakako najbrže punjenje u skladu s USB-C standardom ikad, a realme je prva kompanija na svijetu koja će proizvoditi punjače od 240 W.

Izvor: realme

Kako bi postigli ovu nevjerojatnu brzinu punjenja realme je morao primijeniti mnoštvo najsuvremenijih rješenja kako bi se osiguralo nevjerojatno brzo punjenje, uključujući:

• inovativnu arhitekturu punjenja od 240W: tehnologija punjenja od 240 W imat će sigurno rješenje za punjenje niskog napona sa super visokom efikasnošću konverzije snage od 98,7%
• prvi 12 A kabel za punjenje na svijetu: prilagođen s četiri 21AWG žice, realme GT Neo5 dolazi s prilagođenim kabelom za punjenje od 12 A – kabelom s najvišim standardom u industriji
• prvo svjetsko rješenje za punjenje s dva GaN-a (galij nitrid) od 240 W: realme GT Neo5 imat će komponente za punjenje s dvostrukim GaN-om minimalne veličine, koji dolazi s gustoćom snage 2,34 W/CC - najvećom u industriji.

Izvor: Onleaks

Izvor: Onleaks

Kako bi korisnici bili sigurni da je ovakva snaga punjenja sigurna za korištenje realme GT Neo 5 ima PS3 nivo vatrootpornosti, 13 toplinskih senzora za praćenje temperature punjena u realnom vremenu. Kompanija tvrdi da će se u novom uređaju naći najveći sustav za disipaciju topline na bazi grafena - površine 6.580 mm2.

Telefon je također testiran na temperaturi od 85° C i s do 85% visoke vlažnosti, a tijekom 21. dana neprekidnog punjenja i pražnjenja realme tvrdi da nije pronašao ni jedan jedini sigurnosni problem.

Izvor: Mydrivers

Izvor: Mydrivers

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI