Gadgeti

MASA VEĆA OD 400 GRAMA: Moćno izdanje koje će vas zaintrigirati

Autor Krunoslav Ćosić

Ulefone Power Armor 18 nudi karakteristike kakve nismo očekivali

Izvor: Ulefone

Ugodno iznenađenje dolazi od brenda Ulefone, poznat po robusnim pametnim telefonima u koje su ugrađene neuobičajeno velike baterije. Najnoviji model Ulefone Power Armor 18 ima bateriju dvostruko veću od uobičajenih u današnjim uređajima.

Baterija ima kapacitet 9600 mAh, puni se putem žice snagom od 66 W, a podržano je i bežično punjenje snagom od 15 W. To je opcija koja vam neće odgovarati u većini situacija, ako je potrebno nadopuniti bateriju u kratkom vremenskom periodu, ali će snaga od 66 W biti sasvim primjerena kapacitetu baterije.

Izvor: Ulefone

Tako veliki kapacitet baterije povlači za sobom i masu uređaja. Ulefone Power Armor 18 je težak čak 409 grama, što je dvostruko više od prosjeka današnjih telefona. Kućište udovoljava zaštiti od prašine i vode, ali vojnim standardima (IP68, IP69K, MIL-STD810H).

Najnoviji model iz Ulefonea je 5G čime i mnogi brendovi s naglaskom na povoljnoj cijeni prelaze na novu generaciju mobilne mreže. Podržan je Wi-Fi 6, a podržava sve navigacijske standarde: GLONASS, BeiDou, Galileo, QZSS, NavlC GPS.

Izvor: Ulefone

Izvor: Ulefone

Ugrađena je i opcija mjerenja temperature tijela, predmeta i okoline, sve pokreće MediaTek Dimensity 900 5G čipset, uz 12 GB radne memorije plus dodatnih 5 GB virtualnog RAM-a koji se preuzima iz memorije telefona koja ima 256 GB. Plus, interna je memorija proširiva microSD karticama do 1 TB.

Niti ekran od 6,58 inča, u fullHD+ rezoluciji 1080 x 2408 piksela ne razočarava, barem na popisu specifikacija jer nudi 120 Hz osvježavanja slike, uz IPS LCD tehnologiju čije smo prednosti nedavno istaknuli.

Izvor: Ulefone

Glavna kamera od 108 megapiksela dolazi s otvorom blende f/1.89, ugrađena je stabilizacija slike koja koristi umjetnu inteligenciju, postoji i senzor od 5 megapikselakoji omogućuje 60x zum dok je 8-megapikselna kamera zadužena za hvatanje širokokutnih kadrova. Prednja selfie kamera snima 32 megapiksela.

Što još istaknuti za ovaj Android 12 smartphone? Radi s rukavicama, omogućuje rad kamere ispod vode pa možete snimati i dok ronite. Recimo i kako je kućište debljine čak 18,8 mm. Možda to niti nije tako puno, uzmemo li u obzir kolika je debljina današnjih pametnih telefona sa zaštitnim maskama.