WATCH 7

Zna se kad će Apple pustiti svoj novi sat u prodaju

Autor Davor Dakić

Apple je za petak 8. listopada odredio datum izlaska svoje nove serije Watch 7

Izvor: Apple

Iako se pretpostavljalo da je za kašnjenje novog pametnog sata Apple Watch 7 bio problem u nedostatku dovoljne opskrbe u svijetu, ovime je ta zabrinutost odagnana.

Novi satovi bit će dostupni na internetu tjedan dana prije nego što Apple 15. listopada 2021. započne prodaju u trgovini, objavio je Mobileworldlive.

Apple je u rujnu 2021. predstavio satove serije 7, što potvrđuje kako 2021. neće biti godina u kojoj Apple Watch postaje pravi medicinski uređaj za nadzor. Međutim, Serija 7 ima integraciju s Apple Fitness+, nedavno poboljšanom aplikacijom za fitness.

Izvor: Apple

Osim toga, novi sat može se puniti 33 posto brže od prethodnih verzija. Tijekom predstavljanja u rujnu objavljeno je da bi osam minuta punjenja baterije moglo omogućiti osam sati praćenja sna.

Zaslon sata je 20 posto veći od prethodnika, a Apple tvrdi kako novi zaslon omogućuje bolju sliku nego prethodnik. Osim toga, Serija 7 uključuje QWERTY tipkovnicu, značajku koja je ranije bila dostupna preuzimanjem aplikacije treće strane.

Apple Watch, koji će se prodavati po cijeni od 399 USD pa naviše, dolazi u veličinama od 41 mm i 45 mm. Apple je korištenjem užih okvira kućišta sata omogućio povećanje veličine zaslona bez razmjernog povećanja veličine samog sata.

Izvor: Apple

Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI