NJIHOV PRVI

NOKIA PREDSTAVILA NOVI TABLET T20 dolazi s Google Kids Spaceom

Autor Krunoslav Ćosić

Uz pouzdani način djeca mogu istraživati aplikacije, knjige i videozapise

Izvor: Nokia

Nokia T20 je najnoviji tablet specifičan po nekoliko detalja. Nudi tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i dvije godine besplatnih nadogradnji operativnog sustava (OS), snažnu bateriju te roditeljski nadzor.

Baterija tableta Nokia T20 je kapaciteta 8200 mAh te omogućuje 15 sati pregledavanja weba, 7 sati konferencijskih poziva ili 10 sati gledanja najnovijih filmova. Tablet dolazi s podržanim bržim punjenjem od 15 W, što znači da se možete brže vratiti na ono što je važno. U pakiranju ćete dobiti strujni adapter snage 10 W.

Izvor: Nokia

U pjeskarenom aluminijskom kućištu boje koja ima naziv Duboki ocean smješten je ekran od 10,4 inča, uz omjer stranica 5:3, a prekriva ga ojačano staklo. Ekran nudi 2K rezoluciju 1200 x 2000 piksela, svjetlinu 400 nita te SGS certifikat za nisku razinu plavog svjetla. Spomenimo kako tablet debljine 7,8 mm i mase 470 grama udovoljava certifikatu IP52.

Prvi Nokia tablet tvrtke HMD Global uz stražnju kameru od 8 megapiksela ima i LED svjetlo, a prednja kamera s funkcijom otključavanja ekrana ima rezoluciju od 5 megapiksela. Od priključaka i konekcija nudi 3,5 mm ulaz za slušalice, USB Type-C priključak, stereo zvučnike s OZO reprodukcijom, dva mikrofona, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac.

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia

Radna memorija tableta je dostupna u verzijama od 3 GB i 4 GB, unutarnja pohrana 32 GB i 64 GB, a moguće ju je proširiti karticama do 512 GB. Google Kids Space radi paralelno s Google računom vašeg djeteta, a roditelji mu mogu pomoći u upravljanju pomoću roditeljskog nadzora Family Linka.

Nokia T20 pokreće osmojezgreni procesor na taktu 1,8 GHz, operativni sustav je Android 11, a u tablet se može umetnuti nano SIM kartica tako da je podržana LTE (4G) konekcija. Uz 4G, postoji i Wi-Fi verzija tableta koja je za 5 grama lakša.

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI