JAČE PUNJENJE

NOKIA PREDSTAVILA NASLJEDNIKA: Tablet s omjerom 5:3

Autor Krunoslav Ćosić

Nokia T21 nasljeđuje model T20, a razlike su u nekim detaljima primjetno velike

Izvor: Nokia

Oba modela imaju omjer stranica ekrana od 5:3, uz dijagonalu od 10,4 inča te razlučivost od 1200 x 2000 piksela. Tu se primjećuje prva razlika – prednja kamera sada nudi 8 megapiksela dok je T20 imao 5. Kamere imaju auto fokus pa će poslužiti i za video pozive te za otključavanje ekrana prepoznavanjem lica. Stražnja kamera od 8 megapiksela nije mijenjana, uz dodatak LED bljeskalice.

Nešto je niža svjetlina zaslona na Nokiji T21 – 360 nita za razliku od 400 nita kod T20. Poželite li pisati po tabletu to ćete moći napraviti na novom modelu jer ima podršku za aktivnu olovku, a uključen je i certifikat SGS Low Blue Light kako bi što manje smetalo plavo svjetlo u noćnim satima.

Izvor: Nokia

Prethodnik je bio plave boje dok novi T21 s aluminijskim okvirom i plastikom dolazi u boji sivog ugljena. IP52 zaštita štiti od prašine i prskanja vode dok je na prednjoj strani postavljeno ojačano staklo. Masa tableta je 471 gram, debljine je 7,5 mm.

Za spoj na internet koristi se Wi-Fi na 2,4 GHz i 5 GHz, postoji i 4G verzija uz koju dolazi NFC za beskontaktno plaćanje. Oba modela, i stari i novi imaju 3,5 mm ulaz za slušalice što će dobro doći za video pozive i za slušanje glazbe, gledanje videa itd. Ili za slušanje FM radija jer je prijamnik ugrađen u T21. Ima i dva zvučnika.

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia

I dok se baterija velikog kapaciteta od 8200 mAh na T20 puni snagom od 10 W, novi T21 s istom baterijom sada ima brže punjenje snagom od 18 W. Trebalo bi to biti primjetno brže, a Nokia ističe trodnevno korištenje s jednim punjenjem. U pakiranju dolazi samo kable, ne i strujni adapter.

Nokia T21 ima 4 GB radne i 64 GB interne memorije, proširivost memorije s microSD karticama do 512 GB, ali i pristup do Google drive prostora u oblaku. Pokreće ga čipset Unisoc T612 s osam procesorskih jezgri koje rade na taktu do 1,8 GHz.

Android 12 je operativni sustav, korisnici će dobiti novi Android 13 kao i sljedeću verziju Android 14 jer su osigurane dvije nadogradnje OS-a. Uključene su i tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja.

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI