DVA NOVA MODELA

MAGIC 80: Smartfon za vlogg entuzijaste

Autor Krunoslav Ćosić

Najnoviji pametni telefon iz N serije nudi pojačane videografske i fotografske mogućnosti

Izvor: Youtube

Honor Magic 80 i Honor Magic 80 Pro najnoviji su članovi N serije kod koje je naglasak na korištenju kamere. Mobilni vlogging s dvojcem se poduže na potpuno novu razinu.

AI Vlog Master, po prvi put, pomaže u točnom identificiranju scenarija snimanja i preporučuje najprikladniji način snimanja uključujući Macro, Night, Portrait, Solo Cut, Multi-Video i HDR Video za besprijekorno fotografsko iskustvo.

Neke od ovih načina, a naročito Solo Cut, vidjeli smo na Honor 70 u Berlinu, tijekom IFA sajma – omogućuje istovremeno snimanje dva kadra ispred kamere koja se automatski kombiniraju u jedan video, a kroz uređivanje i galeriju mogu se odvojeno pogledati oba videa.

Uz Honor Image Engine serija 80 poboljšava obradu slike i prilagođava je različitim uvjetima osvjetljenja čime omogućava živopisne fotografije. Iz Honora ističu da će novi modeli donijeti najbolju u klasi ultra-jasnu glavnu kameru od 160 MP.

Honor 80 Pro
Izvor: Honor

Honor 80
Izvor: Honor

Može se pohvaliti velikim senzorom od 1/1,56 inča s pikselom od 2,24 µm koji hvata više svjetla dajući fotografije visoke kvalitete u zadivljujućim detaljima, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Honor 80 ima senzore od 8 i 2 megapiksela dok je u Pro verziju ugrađen senzor od 50 (širokokutni) te od 2 megapiksela za makro snimke. Video se snima u 4K rezoluciji.

Prednja kamera unutar ekrana od 6,67 inča (Honor 80) je rezolucije 32 megapiksela dok je u Honor 80 Pro s ekranom od 6,78 inča ugrađena selfie kamera od 50 megapiksela.

Honor 80 Pro
Izvor: Honor

U Honor 80 Pro ugrađen je čipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mobilna platforma, ima veliku bateriju kapaciteta 4800 mAh, najnoviji MagicOS 7.0 za vrhunske performanse i poboljšano korisničko iskustvo. Honor 80 koristi Snapdragon 782G te bateriju od također 4800 mAh, uz punjenje snagom od 66 W.

Serija Honor 80 bit će dostupna u četiri moderne boje: Ripple Blue, Sunrise Pink, Emerald Green i Midnight Black. Moći će se prednaručiti u Kini od 23. studenog 2022. po cijeni od 2699 RMB, što je oko 2730 kuna odnosno oko 360 eura. Honor je danas predstavio i novi sklopivi uređaj Honor Magic Vs.

HONOR Magic Vs China Launch Event
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI