THE BEST KAMERA

KRALJ JE STIGAO: Snimajte s najboljom kamerom na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Smartphone s najboljom ocijenjenom kamerom stigao je u hrvatske trgovine

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Huawei Mate 50 Pro nastavlja s dobro poznatom strategijom utabanom još 2013. godine kada je predstavljen prvi Mate. U međuvremenu, Huawei je u svaki novi model ugradio inovativne značajke te neke do tada neviđene tehnologije i mogućnosti.

Novi Mate 50 Pro u moru današnjih modela telefona ističe se kao prvi model u svijetu s fizički prilagodljivim otvorom blende kamere, podesiv na 10 razina. Prepoznao je to i DxoMark koji je novom Mateu dao 149 bodova.

Kameru već isprobava Juraj Šebalj, a i sami smo se usudili biti fotograf te smo Mate 50 Pro koristili u uvjetima s jako malo osvjetljenja. Tu najviše do izražaja dolazi kamera od 50 megapiksela, smještena na stražnjoj strani kućišta.

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Telefon predstavljen u okruženju poslovnice Sancta Domenica u Zagrebu za našeg poznatog automobilskog novinara i rally vozača Šebalja ne predstavlja dilemu što odabrati između dvije ljubavi:

„Kada bih morao birati između dobrog automobila i dobrog pametnog telefona, najlakše je reći: naravno auto, no najefikasniji u dnevnim zadacima sam s dobrim telefonom. Razina multitaskinga koju mi pružaju Huawei uređaji, od pametnih telefona i satova pa sve do tableta omogućuje mi lakše obavljanje poslovnih i privatnih obaveza tokom cijelog dana. Teško je svakim novim modelom napraviti veliki pomak u tehnologiji i inovacijama, ali Huawei Mate 50 Pro me naprosto oduševio. To je ozbiljno moćan stroj čija kamera rastura. Uz to, sadrži brz procesor i dugotrajnu bateriju pa ne moram razbijati glavu oko punjenja u pauzama od snimanja. Uz ovakvu makinu stvarno nije teško biti Huawei ambasador“, rekao je Huaweijev ambasador i jedno od najpoznatijih medijskih lica u Hrvatskoj.

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Mate 50 Pro dolazi s trgovinom aplikacija AppGallery koja broji 580 milijuna mjesečno aktivnih korisnika i više od 216.000 globalnih i lokalnih aplikacija, uključujući i one najpopularnije. Tu je i aplikacija treće strane pod nazivom Gspace koja može pomoći korisnicima u pretrazi i pristupu svim popularnim Googleovim aplikacijama i uslugama kao što su Google karte, YouTube i milijuni drugih kvalitetnih aplikacija.
Cijena za Huawei Mate 50 Pro je 9999 kuna, a dostupan je u prekrasnoj sivoj i crnoj boji.

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS

Izvor: GORAN JAKUS/GORAN JAKUS