RENDERI

APPLE IPHONE 15 STIŽE SLJEDEĆE GODINE: Koristit će vibratore

Autor Smartlife

Sljedeća serija pametnih telefona uopće neće imati fizičke tipke

Izvor: 4RMD

Apple ukida sve veći broj dodataka koje pametni telefoni imaju. Ove su godine, na seriji iPhone 14, u SAD-u ukinuli SIM utor, što bismo uskoro mogli očekivati i na Starom kontinentu, čim se operatori pripreme. U Hrvatskoj još uvijek eSIM nemaju u ponudi svi telekomunikacijski pružatelji usluga.

Iako smo udaljeni skoro godinu dana od lansiranja novih iPhone uređaja, analitičari na sve načine pokušavaju saznati što nosi budućnost. Jedan od tih analitičara Ming-Chi Kuo tvrdi kako telefoni iPhone 15 serije neće imati tipke na kakve smo navikli.

Naime, Kuo je putem svog Twitter profila objasnio da će prekidači za podešavanje zvuka kao i tipka za paljenje i gašenje biti samo imitacija odnosno neće biti fizički već će funkcionirati po istom principu kao "lažni" Home gumb koji je prvi put uveden na iPhone 7 telefonima.

Izvor: 4RMD

Ovaj dizajn nije stran kompaniji Apple jer osim što smo spomenutu tehnologiju vidjeli na telefonima - trackpad na njihovim laptopovima također nije pomičan već samo oponaša klikove sitnim vibracijama.

Kako bi i novi prekidači vjerno pružili osjećaj pritiska pravog gumba Kuo kaže da će Apple ispod svakog od njih postaviti Taptic Engine vibrator čime će se broj vibratora u telefonu povećati s jednog na tri.

Ovo nije prvi put da se šuška kako b Apple mogao koristiti nepomične tipke - također se prije nekoliko godina pričalo da ćemo sličnu implementaciju vidjeti na njihovim pametnim satovima, ali do toga nikada nije došlo. Ipak, Kuo je vrlo cijenjen i pouzdan analitičar pa ne vjerujemo da bi objavio ove informacije koje do njega nisu stigle iz pouzdanih izvora.

Pogledajte kako umjetnici zamišljaju sljedeći iPhone:

Izvor: 4RMD

Izvor: 4RMD

Izvor: 4RMD

Izvor: 4RMD

Izvor: 4RMD

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI