ODUŠEVIT ĆETE SE

WOW! Ovo je potpuno drugačije od svega što trenutno postoji

Autor Krunoslav Ćosić

Ovo zaista morate vidjeti - novi koncept savitljivog telefona

Izvor: Youtube

Nije prvi put da Motorola probija granice – svi se sjećamo RAZR V3 modela iz 2004. godine, nevjerojatno tankog mobitela, ali i StarTAC modela iz 1996. godine. To su samo neki od modela koje je Motorola tijekom više desetljeća predstavila svijetu, a najviše se sigurno ponose s prvim mobitelom na svijetu DynatAC predstavljenim 3. travnja 1973. godine.

Najnoviji, za sada neimenovani, pametni telefon pokazali su tijekom događaja Lenovo Tech World 2022. Potpuno nov koncept telefona dolazi s ekranom koji se po visini može povećavati i smanjivati. Motorola mijenja paradigmu dosadašnjih koncepata koji su najčešće rasli u širinu, ali ne i u visinu.

Lenovo Tech World 2022: Rollable Tech with Luca Rossi
Izvor: Youtube

Ideja kompanije Motorola je da se uređaj manjih dimenzija proširi kako bismo dobili smartfon u punoj veličini jednostavnim pritiskom na tipku smještenu na strani telefona. Kada se telefon ne koristi on može biti manjih dimenzija i lakše će stati u džep.

Novi koncept nadograđuje ideju koju je Motorola uspostavila s razr telefonom sa savitljivim ekranom čije se dimenzije smanjuju kada se telefon preklopi. Koncept koji je prikazan ima dijagonalu ekrana od 5 inča, ali zahvaljujući ekranu koji se proširuje u punoj dimenziji telefon ima OLED ekran dijagonale 6,5 inča.

Novi dizajn omogućava korisnicima da imaju smartfon s ekranom pune veličine koji se može transformirati u manji uređaj – i to bi mogla biti forma koja u ovom trenutku nedostaje tržištu.