Gadgeti

MOTOROLA G72: Simpatičan smartphone s kamerom od 108 Mpx

Autor Krunoslav Ćosić

Uz kameru privući će vas i veliki AMOLED ekran sa stereo zvučnicima

Izvor: Motorola

Novi 4G model Motorola g72 dolazi u dvije različite boje IP52 vodootpornog kućišta debljine 7,9 mm - Polar Blue i Meteorite Grey, a uz plavu i sivu boju sviđa nam se i natpis od 108 megapiksela na stražnjoj strani. Iz Motorole ističu da će kamera uhvatiti 9x više svjetlosti kombinirajući devet piksela u jedan veliki ultra piksel za svjetlije fotografije – čak i u najizazovnijim svjetlosnim uvjetima.

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Motorola g72 posjeduje i 8 MP ultraširoku kameru kako biste u kadar mogli smjestiti 4x više prizora koji snimate u usporedbi sa standardnim objektivom. Plus, kamera može registrirati dubinu surađujući s glavnom kamerom kako bi automatski zamaglila pozadinu i kreirala portrete profesionalnog kvaliteta.

Sistem kamera zaokružuje Macro Vision 2-megapiksela kamera koja će vas približiti 5x više onome što slikate kako biste zabilježili čak i najsitniji detalj koji bi vam inače promakao na standardnom objektivu. Prednja kamera nudi 16 megapiksela.

pOLED ekran

Gledajte omiljene filmove i igrajte najbolje igre kao nikada do sada zahvaljujući 6,6-inčnom fullHD+ HDR10+ pOLED ekranu koji donosi filmske standarde za preciznost boja, osvjetljenje i kontrast kako bi sve na njemu bilo ultra-realno. Za još sveobuhvatnije uživanje u sadržaju, tu je 120 Hz osvježavanje ultra-tankog ekrana koji gotovo da nema rubove.

Izvor: Motorola

Kako bi kompletirala ovaj predivni ekran Motorola je uključila dva velika stereo zvučnika s Dolby Atmos tehnologijom kako biste osjetili sve prednosti koje donosi njihov multidimenzionalni zvuk. Dolby Atmos radi čak i kada povežete vaše slušalice preko 3,5 mm ulaza i omogućava vam da čujete i najsitnije audio detalje.

Čipset MediaTek Helio G99 donosi performanse sljedeće generacije – bilo da se natječete u omiljenim igrama ili streamate najnovije serije na raspolaganju ćete imati svu snagu koja vam je potrebna. Gejmeri će posebno osjetiti 20% veću efikasnost u igrama zahvaljujući 6 nm čipsetu koji štedi bateriju, čak i kada ga zahtjevne igre gurnu do samih granica.

Izvor: Motorola

Motorola g72 dolazi u verziji sa 6 GB i 8 GB radne memorije, uz 128 GB interne memorije proširive preko SIM utora (dolazi s dva SIM utora). Baterija je kapaciteta 5.000 mAh te bez problema može pruži čitav dan korištenja pa i više. Kada vam je potrebna dodatna energija tu je TurboPower 30 W brzo punjenje baterije koje se brine da nakon samo nekoliko minuta dobijete sate korištenja telefona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI