PAMETNI TELEFONI

TEHNOLOŠKA BAJKA: Putovanje u više od same inovacije

Autor Sponzorirani članak

Ovo je priča dizajna Samsung Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 pametnih telefona

Izvor: Samsung

Svijet se sve više mijenja, a korisnici se prilagođavaju brže nego ikad. Koncept inovativnosti i tehnološke kreativnosti konstantno bira novo ruho, a trendovi dolaze i odlaze u treptaju. Zato je u svaki tehnološki koncept uloženo toliko vremena i truda kako bi smo dobili zaokruženi i savršeni proizvod koji je estetski privlačan, a opet dovoljno funkcionalan. Dobar primjer je priča kako se tehnologija oblikuje do najsitnijeg detalja su Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 – preklopni pametni telefoni koji su svojim dizajnom dotakli srce Samsung obožavatelja. Idemo zajedno pročitati ovu tehnološku bajku koju su pisali braća Grimm zvani Samsung dizajneri.

Izvor: Samsung

Poglavlje 1: elegantno i balansirano

Dok su se drugi ukrašavali, Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 odlučili su odbaciti sve što nije potrebo i potpuno se usredotočiti na svoju bit: pružiti neusporedivo, impresivno iskustvo na cijelom zaslonu. Ravni rubovi i tanji zglob grade uredno izrezan, ravan i kompaktan dizajn za udobniji osjećaj u ruci. Omjer zaslona na novom Galaxy Z Fold4 sada je optimiziraniji kako bi bio još upotrebljiviji, čime je postao savršen primjer balansa upotrebljivosti, ali opet džepne praktičnosti.

Poglavlje 2: primamljivo i stilski

Stil uređaja je iznimno bitan, a preklopna Samsung obitelj to itekako zna. Sjajni stakleni zaslon s mat obradom pruža prirodan, ali opet senzualan osjećaj vizualno i taktilno. Sjajna metalik završna obrada okvira u skladu je s mat zamagljenim staklom, pružajući jednostavnost i konciznu formu.

Izvor: Samsung

Poglavlje 3: inspirativne boje

Šarena povijest Galaxy serije pametnih telefona uvijek je očaravala bojama. Sada, Galaxy Z Flip4 dolazi u prekrasnoj „Bora“ ljubičastoj boji, a tu je i elegantna ružičasto-zlatna. Osvježavajući i moderan štih daje uređaju plava boja, dok za one koji cijene tradiciju – tu je grafitna. S druge strane, Galaxy Z Fold4 je tu u fantomsko sivoj boji za sve ljubitelje klasike, ali i u sivoj-zelenoj te boji za one koji traže nešto za istaknuti se u javnosti.

Poglavlje 4: praktičnost budućnosti

Vrijeme je da otvorimo sljedeću stranicu ove priče koja se više ne bavi bojama i izgledom, nego i funkcionalnošću. Dakako, glavni lik je sam preklopni mehanizam ovih dvaju pametnih telefona. Za početak, Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 donose Flex mode način rada koji podržava različite pokrete prstom po zaslonu. Nadalje, Cover Screen vanjski zaslon na Galaxy Z Flip4 je sada još bogatiji nego prije s widgetima poput brzih postavki i čitanja poruka i obavijesti, pa čak i korištenja emotikona.

Izvor: Samsung

Poglavlje 5: vrijeme je za selfie

Fotografiranje selfija s Galaxy Z Flip4 pametnim telefonom sada uz Cover Screen je evoluiralo u potpuno novo iskustvo. Naspram prijašnjih modela, korisnici sada mogu koristiti kameru čak i kada je uređaj otvoren pod određenim kutom za selfije iz različitih perspektiva. Za fotografiranje glavnom kamerom, Cover Screen vanjski zaslon sada pruža pregled same fotografije za još bolji selfije i to u hodu.

Poglavlje 6: osmo svjetsko čudo multitaskinga

Jedan od glavnih likova ove tehnološke bajke je svakako Taskbar na Galaxy Z Fold4 za produktivnost i efikasnost unutarnjeg zaslona na potpuno novom nivou. Osim vizualne konzistencije, putem Taskbara možete mijenjati aplikacije koje koristite u treptaj oka, a svim aplikacijama odjednom možete pristupiti putem All Apps gumba s lijeve strane.

Izvor: Samsung

Posljednje poglavlje 7: više prozora, više toga odjednom

Na kraju, u ovoj tehnološkoj bajci na samom kraju pojavljuje se i lik zvan Multiaktivni prozor koji koristi veliki zaslon Galaxy Z Fold4 pametnog telefona do svojeg maksimuma. Brzo aktivirajte Multiaktivni prozor te povucite ili spremite duet aplikacije kako bi ste dobili razdvojene zaslone na kojima možete paralelno djelovati. Moguće je i razdvojiti i više zaslona, poput samog računala.

HOP! Zatvorili smo ovu priču kao knjigu. No, što to piše na stražnjoj korici kao rezime i navlakuša za čitanje? Evo što kaže: koja nadilazi novost i cilj neumorne inovacije Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 u biti je dostizanje punog potencijala životnog stila pojedinca i istinskog izražavanja onoga što oni jesu u ovom sadašnjem trenutku. Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 nastavljaju širiti iskustvo za svoje korisnike u nova područja – preklopnog rada.

Želite se družiti s autorima priče Galaxy Z Fold4 ili Galaxy Z Flip4? Naime, tijekom posebnog razdoblja do 16. listopada kupnjom Galaxy Z Flip4 ili Galaxy Z Fold4 uređaja na poklon dobivate – Galaxy Watch5! Uz to, moći ćete odabrati između dva modela ovog sjajnog uređaja - 44mm u grafitnoj ili 40mm ružičasto-zlatnoj boji. Pisac ove prče poručuje: ponuda će trajati kraće ako isteknu zalihe, stoga požurite! :)

Izvor: Samsung