TELEVIZIJA JE U MODI

TCL U BERLINU: 54 posto rast prodaje u Europi

Autor Krunoslav Ćosić

TCL je LCD TV brend broj dva u svijetu, istaknuto je na IFA sajmu u Berlinu

Izvor: TCL

S više od 23 milijuna prodanih televizora u 2021. godini TCL zauzima drugu poziciju u svijetu po isporukama, istaknuo je Frédéric Langin, potpredsjednik za prodaju i marketing u TCL Europe. U Australiji su prvi, u SAD-u drugi, u Brazilu četvrti, u Francuskoj drugi, u Italiji treći...

Frédéric Langin, TCL
Izvor: Krunoslav Ćosić

U Europi je prodaja TCL-ovih televizora u prvoj polovici 2022. godine porasla za čak 54 posto u odnosu na prvu polovicu 2021. godine. Što se tiče udjela na tržištu Europe TCL je ostvario nevjerojatan rast od čak 300 posto., u usporedbi s 2019. godinom.

Predstavili su TCL 2022 seriju Mini LED TV-a i QLED TV-a s velikim zaslonom te nove vrhunske soundbarove TCL RAY-DANZ.

XL kolekcija

Nova XL kolekcija u Europi sadrži TCL televizore s veličinom zaslona iznad 75 inča. Uz različite izbore veličina zaslona i tehnologija, televizori XL kolekcije zadovoljit će mnoge proračune i premašiti očekivanja za kućnu zabavu pružajući nevjerojatna iskustva gledanja kod kuće korisnicima diljem svijeta.

Zahvaljujući snazi tehnologije, iznimno veliki zaslon pruža dojmljivija, sveobuhvatnija i privlačnija vizualna iskustva koja uistinu mogu prenijeti sliku do gledatelja zabavnog sadržaja, ljubiteljima filmova i sporta te igračima izvan zaslona.

Izvor: TCL

Ovi XL zasloni omogućit će ljubiteljima sporta da uživaju u impresivnom iskustvu kao da su zapravo na stadionu – upravo na vrijeme za glavne sportske događaje koji se održavaju ove godine.

Zahvaljujući TCL-ovim inovacijskim sposobnostima za poboljšanje impresivnog iskustva gledanja s iznimnom 4K rezolucijom TCL je lansirao iznimno veliki model od 98 inča za svoju seriju C73, koji svima nudi najbolju zabavu s pristupačnom tehnologijom i dizajnom. C73 TV QLED od 98 inča dostupan je u Francuskoj, Beneluksu, Italiji, Njemačkoj i nordijskim zemljama.

Izvor: TCL

Izvor: TCL

98-inčni C735 s Google TV-om najveći je u seriji, s QLED tehnologijom 4K razlučivosti koja pruža impresivno zabavno gledanje sa zadivljujućim hollywoodskim standardnim performansama boja. TCL je dizajnirao 98-inčni C735 kako bi oponašao najbolje sjedalo u kinu: kada kod kuće sjede oko tri metra od zaslona 98C735 korisnici uživaju u istom vidnom polju od 60 stupnjeva kao da gledaju gigantski 100-inčni ekran iz srednjeg reda središta u kinu. Kao QLED TV, 98C735 može pružiti 100% reprodukciju holivudskih boja, točno onako kako su redatelj i snimatelj zamislili.

TCL C73 98'' EUMaster
Izvor: Youtube

Televizori 75C935 i 75C835 iz kolekcije XL napajaju se Mini LED pozadinskim osvjetljenjem koje je TCL razvio kako bi osigurao vrhunsko gledanje čak i u svijetloj prostoriji. S tisućama Mini LED svjetala, zasloni XL kolekcije prikazuju HDR sadržaj u najboljem izdanju isporučujući nevjerojatnu svjetlinu s bogatijim svjetlom i sjenama. C935 s 1920 lokalnih zona zatamnjenja također osigurava briljantne crne, svijetle bijele, živopisne boje i još finiju definiciju na slikama.

Izvor: TCL

Za igrače koji traže ultimativno glatko iskustvo igranja XL Collection Mini LED TV 75C935 i 75C835 nude nisko kašnjenje ulaza i varijabilnu brzinu osvježavanja do 144 Hz, a oba televizora podržavaju HDMI 2.1 ulaz.

U međuvremenu, 85-inčni X925 PRO dobitnik je nagrade CES Best of Innovation i omogućuje TCL OD Zero Mini LED tehnologiju i 8K rezoluciju za zapanjujuće detalje i jasnoću.

TCL 4th Gen Mini Led 4k 1
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI