Gadgeti

EVO GA! Dugo se šuškalo o novom Razr telefonu na preklop

Autor Smartlife

Novi dizajn, Snapdragon 8+ Gen 1, glavna kamera od 50 MP, baterija od 3.500 mAh, brzo punjenje od 33 W i konkurentna cijena

Izvor: Motorola

Dugo se šuškalo o novom Razr pametnom telefonu na preklop, interno nazvanom Maven. Motorola je konačno lansirala svoj novi uređaj - Moto Razr 2022.

Novi Razr se umnogome razlikuje od svojih prethodnika, a ono što će kupci prvo primijetiti je novi izgled. Moto Razr 2022 zadržava svoj prepoznatljiv dizajn na preklop, ali ovogodišnji model je raskrstio s "bradom" na dnu ekrana, a uklonjen je i notch s vrha, što ga je vizualno približilo Samsung Galaxy Z Flip seriji - čak je dobio i drugu kameru na poleđini.

Izvor: Motorola

Ono što ga ipak razlikuje od Samsungovog konkurenta je veći GOLED ekran poklopca od 2,7 inča. Sekundarni ekran omogućava korisnicima da brzo pristupe raznim informacijama i nudi devet različitih widgeta koji će, između ostalog, prikazivati vremensku prognozu, fitnes ciljeve, notifikacije i pozive. Dodatno, moguće je otvoriti određene aplikacije na njemu i odgovoriti na poruke.

Glavni ekran je savitljivi POLED panel od 6,67 inča, FHD+ rezolucije, brzine osvježavanja od 144 Hz i s podrškom za prikaz HDR10+ sadržaja. Odnos stranice je 20:9, što je još jedna stavka koja ga razlikuje od svog glavnog konkurenta (22:9 na Z Flip4 uređaju).

Novi Razr također podržava Flex View koji omogućava da se telefon u savijenom položaju postavi na stol kako bi uslikali selfije, obavljali video pozive i više - bez upotrebe ruku.

Izvor: Motorola

Kada su performanse u pitanju, Moto Razr 2022 je napravio skok u odnosu na svoje prethodnike koji su koristili čipsete iz Snapdragon 700 serije. Kako bi novi uređaj s lakoćom obavljao i najteže zadatke, prisutan je osmojezgreni Snapdragon 8+ Gen 1 s Adreno 730 grafikom, a na raspolaganju su konfiguracije od 8/128 GB, 8/256 GB, odnosno 12 GB RAM i 512 GB interne UFS3.1 memorije.

Sustav kamera na poklopcu se sastoji od dva senzora. Glavni senzor je rezolucije 50 MP s optičkom stabilizacijom, f/1,88 otvora blende, a sekundarni je ultraširokokutni od 13 MP s f/2.2 otvorom blende i kutom slikanja od 121°. Za video pozive je zadužena kamera od 32 MP u izrezu glavnog ekrana koju će korisnici vjerojatno preferirati dok koriste glavnu kameru za selfije.

Izvor: Motorola

Motorola je donijela poboljšanja i na polju autonomije. Baterija Moto Razr 2022 telefona ima 700 mAh više u odnosu na svog prethodnika, odnosno 3.500 mAh, a podržava i brzo punjenje od 33 W putem USB-C porta.

Podrška za Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 i NFC je prisutna, kao i za GPS, GLONASS i GALILEO. Uređaj posjeduje stereo zvučnike, a senzor otiska prsta se nalazi iza ekrana.

Moto Razr 2022 je na kineskom tržištu dostupan po početnoj cijeni od 5.999 juana, što je oko 865 eura.