ORIGINALS

TRI NOVA MOBITELA: Nokia spaja prošlost i sadašnjost

Autor Krunoslav Ćosić

Nokia 8210 4G, Nokia 2660 Flip i Nokia 5710 XpressAudio probudili su nostalgiju u nama

Izvor: Nokia

Tko se ne sjeća legendarnih Nokia s kraja 90-ih i tijekom 2000-ih godina propustio je odlično dizajnirane mobitele s tipkama, s osnovnim funkcijama, ali bez modernih featuresa poput velikih ekrana, kamera, pristupa internetu velikim brzinama.

HMD Global „popravlja“ tri stara modela te u obitelj ‘Originals’ dodaje tri nova modela kod kojih je naglasak na malim dimenzijama, dugom trajanju baterije, povoljnoj cijeni i cool dizajnu. Predstavljen je i novi tablet Nokia T10 s Androidom 12, sa završnom obradom s nano teksturom koja skriva ogrebotine.

Nokia T10
Izvor: Nokia

Nokia 8210 4G

Telefon koji odmah budi nostalgiju u nama – original je dizajnirao poznati dizajner Kenzo, a Nokia 8210 u predivnoj crvenoj boji predstavljena je na pariškom tjednu mode. Novi model je dual SIM te nudi FM radio, MP3 player, stražnju kameru, 48 MB RAM-a, 128 MB interne memorije, ima ekran od 2,8 inča te tipke ispod ekrana.

Nokia ne otkriva kapacitet ugrađene baterije, ali obećavaju tjedne baterije u stanju pripravnosti (na čekanju). Dolazi u tri boje kućišta – Sand, Dark Blue i Red, a cijena za Nokiju 8210 4G s VoLTE mogućnošću i intuitivnim korisničkim sučeljem je 64,99 funti (oko 580 kuna).

Nokia 5710 XpressAudio

XpressAudio nas podsjeća na XpressMusic, dodatak u 10-ak starih Nokia kod kojih je naglasak bio na slušanju glazbe. Modeli su imali dodatne, najčešće bočne tipke za upravljanje glazbom koja se slušala preko žičanih slušalica. Dodatne tipke ima i novi model.

Izvor: Nokia

Nokia 5710 XpressAudio je nasljednik modela Nokia 5310 XpressMusic iz 2007. godine, a za razliku od originala s 2,1-inčnim ekranom novi model ima ekran od 2,4 inča. I dok je original imao 860 mAh kapacitet baterije, nova Nokia 5710 XpressAudio ima 1450 mAh. I ovaj model ima promjenjivu bateriju, kao i original, kao i sva tri nova modela.

Omogućeno je bežično slušanje glazbe, a ono što će vas sigurno iznenaditi su ugrađene bežične Nokia slušalice, smještene sa stražnje strane kućišta telefona dostupnog u crnoj i bijeloj boji, a na obje boje se nalazi crvena boja.

Kada nisu u upotrebi bežične slušalice smještene su ispod elegantnog klizača na stražnjoj strani telefona tako da uvijek znate gdje su i da su napunjene. Cijena za mobitel Nokia 5710 XpressAudio s dvostrukim zvučnicima, 48 MB RAM-a i 128 MB memorije je 74,99 funti (oko 670 kuna).

Nokia 2660 Flip

Preklopni model Nokia 2660 Flip olakšava korištenje jer nema potrebe za zaključavanjem tipkovnice ispod 2,8-inčnog ekrana. Košta koliko i Nokia 8210 4G (64,99 funti odnosno oko 580 kuna), a telefon je namijenjen starijima od 55 godina. Naravno, može ga bilo tko kupiti i koristiti, ako mu je potreban drugi mobitel, na primjer (za privatni broj).

Uz velike tipke nudi i kompatibilnost sa slušnim pomagalima, dugo trajanje baterije te vanjski ekran na kojem možete vidjeti tko vas zove, koliko je sati itd. Iznad vanjskog ekrana ugrađena i kamera te LED bljeskalica. Ima i FM radio, za one koji vole slušati radio. Telefon Nokia 2660 Flip će biti dostupan u plavoj, crnoj i crvenoj boji kućišta. Uz telefon možete nabaviti i dodatni fiksni punjač.