5G ZA MASE

NOKIA G50 Za one koji već misle na sutra

Autor Krunoslav Ćosić

Iz Nokije najavljuju njihov najpovoljniji 5G telefon, a znamo i po kojoj cijeni

Izvor: Nokia

Vrijeme skupih 5G telefona je iza nas. Sve veći broj proizvođača predstavlja svoje 5G modele, a pridružuje im se i Nokia s modelom iz G serije u kojoj smo već vidjeli modele Nokia G10 i Nokia G20.

Najnovija Nokia G50 naglasak stavlja na 5G, što će zainteresirati korisnike koji traže povoljniji cijenom telefon kako bi u sljedećim godinama imali kompatibilan uređaj. Do sada su cijene 5G telefona bile iznad 300 odnosno 350 eura.

Izvor: Nokia

Preporučena cijena za Nokiju G50 je 2399 kuna. Dolazi u Ocean Blue i Midnight Sun bojama kućišta koje su upečatljive i već smo ih vidjeli na prethodnim modelima. Konkretno, plavu smo koristili na aktualnom modelu Nokia G20. Telefon je debljine 8,85 mm, uz 220 grama mase.

Izvor: Nokia

Uz 5G, zanimljiv je podatak i o bateriji – kapaciteta je 5000 mAh pa možete očekivati dva dana korištenja s jednim punjenjem snagom od 18 W. Zanimljivo, ali u kutiji biste trebali dobiti i punjač zajedno s USB Type-C kabelom. Dobit ćete i zaštitu za ekran.

Ekran s 450 nit osvjetljenja je poprilično velik – dijagonale je 6,82 inča u HD+ rezoluciji, uz V-notch urez za prednju kameru od 8 megapiksela. Straga se uz LED-icu nalazi senzor od 48 megapiksela, plus senzori od 5 megapiksela za širokokutne snimke i 2 megapiksela dubinske efekte.

Izvor: Nokia

Od dodataka ističemo 3,5 mm ulaz za slušalice i Fm radio, podržan je NFC, ima Bluetooth 5.0. Radna memorija je 4 GB, interna 128 GB, a microSD kartice omogućuju proširenje s dodatnih 512 GB. Sve to pokreće Qualcomm Snapdragon 480, uz Android 11.