MOŽE PASTI NA BETON

AKO PADNE NA STIJENU NIŠTA MU NEĆE BITI Novi Ulefone Armor X8i

Autor Krunoslav Ćosić

Novi model je vodootporan, otporan na udarce, a istovremeno nema veliki ekran

Izvor: Ulefone

Ne žele svi korisnici veliki ekran od gotovo 7 inča dijagonale, što je danas uobičajena veličina pametnih telefona. Dokaz za to je novi Ulefone Armor X8i, robusni pametni telefon s ekranom od 5,7 inča.

Daleko je bitnija baterija – kapacitet je 5080 mAh, a mnogima će biti najbitnija izdržljivost ovog smartphonea. Udovoljava ne samo IP68/IP69K certifikatu nego i standardima američke vojske koja je svoje prohtjeve popisala pod MIL-STD-810G. Dakle, ovaj Ulefone može pasti na morsku stijenu, a zatim i u vodu, tamo ostati neko kraće vrijeme, dok se ne sjetite da ste negdje izgubili telefon. Dok ga vi tražite, mobitel se ugodno hladi u vodi.

Ulefone Armor X8i
Izvor: Youtube

Izvadite mobitel iz vode i nastavite koristiti. Ipak, nakon što je mobitel bio u morskoj vodi preporuka je oprati ga u slatkoj vodi kako bi se umanjio utjecaj morske soli na dijelove kućišta.

Pokreće ga MT6762 osmojezgreni čipset u kombinaciji s 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Uz 256 GB microSD karticu memorija se može proširiti do 288 GB. Ovo nije telefon s najnovijim tehnološkim specifikacijama jer je naglasak ipak na izdržljivosti.

Izvor: Ulefone

Dolazi s trostrukom stražnjom kamerom s glavnim senzorom od 13 megapiksela, a prednja kamera od 8 megapiksela nalazi se iznad ekrana. Ovo je detalj na koji smo već zaboravili s obzirom da svi novi telefoni imaju kamere u rupicama izbušenima u samom ekranu, u urezu unutar ekrana, a pojavljuju se i kamere ispod ekrana. Uz prednju kameru moguće je koristiti otključavanje prepoznavanjem lica vlasnika telefona, a na stražnjoj se strani nalazi senzor otiska prsta.

4G Android 11 pametni telefon Ulefone Armor X8i ima ugrađen NFC čip za beskontaktna plaćanja, a uz LTE dolazi i dual VoLTE koji podržava prijenos glasa preko 4G mobilne mreže.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI