magnetni okidači

NOVI BLACK SHARK: Podržano je bypass punjenje baterije

Autor Smartlife

Black Shark 5 i Black Shark 5 Pro su novi gaming pametni telefoni

Izvor: Black Shark

Novi Black Shark donosi do 16 GB RAM, 256 GB interne memorije, Snapdragon 8 gen 1, brzo punjenje od 120 W kao i bypass punjenje.

Black Shark serija je linija telefona koja se reklamira gejmerima nudeći visoke performanse, napredno hlađenje, magnetne okidače i poboljšan audio ne bi li dostavila igračko iskustvo kojem malo koji telefon može prići.

Najnoviji modeli, Black Shark 5 i 5 Pro nadograđuju ove funkcije nudeći poboljšanja koja ove telefone čine obaveznom kupovinom svakog pravog mobilnog gejmera. Black Shark 5 seriju pokreću dva različita čipseta.

Izvor: Black Shark

Osnovni model posjeduje Snapdragon 870 dok se u Pro modelu nalazi Snapdragon 8 Gen 1. Ne možemo se oteti dojmu da bi bilo daleko bolji bili Snapdragon 888 odnosno Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipseti. Također, telefon u najjačoj konfiguraciji posjeduje 16 GB RAM i 256 GB interne memorije.

Jedan od najvećih problema mobilnih gejmera su opadajuće performanse pri zagrijavanju telefona. Black Shark modeli se odavno odlikuju odličnim hlađenjem, a sada je Black Shark 5 podigao ovu mogućnost na viši nivo korištenjem duplih VC (vapor chamber) ploča za tekuće hlađenje.

Izvor: Black Shark

Dodatno, procesor, baterija i 5G antena su direktno povezani s rashladnom pločom. Ovaj dizajn bi trebao isporučiti vrhunsko rasipanje topline kako bi se uređaj učinio dovoljno hladnim te kako bi neprestano radio s vrhunskim performansama.

Novi telefon uključuje i bateriju od 4650 mAh, a tu je i podrška za brzo punjenje od 120 W. Kompanija kaže da se telefon može u potpunosti napuniti za 15 minuta. Kao šlag na tortu, Black Shark 5 podržava bypass punjenje omogućavajući mu da se napaja tijekom igranja bez potrošnje baterije, što zauzvrat smanjuje toplinu i produžava životni vijek baterije.

Oba telefona posjeduju OLED ekrane od 6,67 inča, brzine osvježavanja od 144 Hz i FHD+ rezoluciju. Tu su i magnetni okidači koje gejmeri mogu postaviti za različite funkcije u igrama, a mogu biti i potpuno skriveni kada nisu potrebni.

Izvor: Black Shark

Iako se ne treba nadati nekoj spektakularnoj kvaliteti fotografija, kupcima je na poleđini dostupan sustav od tri kamere - glavna od 108 MP, ultraširoka od 13 MP, makro odnosno telefoto od 5 MP na Pro modelu.

Telefon je dostupan na europskom tržištu od 9. lipnja 2022., a njegova cijena iznosi najmanje 549 eura za Black Shark 5 odnosno 799 eura za Black Shark 5 Pro model.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI