FLAGSHIP MODEL

ZTE AXON 40 ULTRA: Novi model s kamerom ispod ekrana

Autor Krunoslav Ćosić

Android telefon sa Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom od sad je i globalno dostupan

Izvor: ZTE

Under-Display Camera (UDC) najveća je inovacija koju donosi novi ZTE Axon 40 Ultra, iako se ne radi o prvoj takvoj kameri na pametnim telefonima. Upravo je ZTE prvi na svijetu predstavio takvo rješenje koje omogućuje korištenje cijelog ekrana, bez ikakvih rupica i ureza, a kad je potrebno koristiti prednju kameru onda se isključuju pikseli na toj poziciji.

Kao komercijalni proizvod treće generacije s naprednom UDC tehnologijom Axon 40 Ultra nasljeđuje sve od svog prethodnika donoseći inovativna otkrića u stvaranju potpuno integriranog zaslona. Axon 40 Ultra standardno dolazi s gustoćom od 400 ppi i rasporedom piksela plavog dijamanta za pružanje detaljnije slike.

Također nudi prvi u industriji tehnologiju neovisnog pogona piksela kao i distribuirano transparentno ožičenje usvojeno za krug koji eliminira agregaciju krugova na rubu zaslona UDC područja. Ovi elementi rade zajedno kako bi pružili glatkiju sliku i jasniji prikaz zaslona.

Integriranjem nadogradnje MRC algoritma, inteligentnog poboljšanja piksela i inteligentne tehnologije optimizacije prikaza u UDC Pro čip za prikaz zaslona, stvara se precizniji i sinkroniziraniji prikaz. Sa svojim novim poboljšanim cijelim zaslonom ZTE Axon 40 Ultra može stvoriti još impresivnija iskustva i ponuditi spektakularne slike na svakom koraku.

Štoviše, kvaliteta slike prednje kamere također je znatno poboljšana. ZTE Axon 40 Ultra opremljen je prednjim UDC-om od 16 megapiksela koji može doseći efekt infuzije velikih piksela od 2,24 μm, generirajući povećanu osjetljivost na svjetlo za područje UDC-a. Korištenje AI tehnologije za dubinsko učenje pomaže poboljšanju algoritma 3.0 za selfije kako bi se smanjile smetnje.

Izvor: ZTE

Kalibracija slika u stvarnom vremenu također je moguća u različitim svjetlosnim okruženjima kao što je inteligentno odmagljivanje ili korištenje protiv odsjaja kako bi se značajno poboljšala jasnoća i transparentnost slike. Nadalje, funkcija Smart Makeup dodatno poboljšava kvalitetu slike snimki lica.

ZTE Axon 40 Ultra opremljen je velikim FHD+ 6,8-inčnim AMOLED zaslonom koji podržava 1116 x 2480 piksela razlučivosti, s vršnom svjetlinom do 1500 nita, 100% pokrivenošću DCI-P3 širokog raspona boja, 10-bitnom dubinom boje i 1,07 milijardi boja za ekstremni prikaz.

Rezultat je snažan, impresivan zaslon koji nudi vrhunsku kvalitetu slike i zadivljujući prikaz u boji. 6,8-inčni AMOLED zaslon podržava visoku stopu osvježavanja od 120 Hz i stopu uzorkovanja dodira od 360 Hz.

U kombinaciji s TUV Rheinland low-blue-light certifikatom Eyesafe, funkcija zatamnjivanja visoke frekvencije pulsne modulacije (PWM) od 1440 Hz učinkovito smanjuje treperenje zaslona u tamnim scenama, što pruža najvišu razinu zaštite očiju.

Izvor: ZTE

Izvor: ZTE

Dok cijeli zaslon omogućuje korisnicima da "vide spektakularno", stražnje kamere se sastoje od 64-megapikselne glavne kamere, 64-megapikselne ultraširokokutne kamere i telefoto senzora od 64 megapiksela. Primarna kamera od 64 megapiksela i primarna ultraširokokutna kamera opremljene su s dva Sony IMX787 senzora, prvima u industriji.

Periskopska telefoto kamera ima žarišnu duljinu ekvivalentnu 91 mm s funkcijom optičkog zumiranja od 5,7x od širokokutnog do telefoto. Uz stabilizaciju slike cijelog sustava na razini Steadicam, optičku stabilizaciju slike OIS + stabilizaciju slike EIS, svaka fotografija se proizvodi u izvanrednoj kvaliteti.

Izvor: ZTE

ZTE je u Axon 40 Ultra ugradio bateriju od 5000 mAh koja podržava super-brzo punjenje od 65 W.

Prodaja modela ZTE Axon 40 Ultra počet će 21. lipnja 2022. uz cijenu od 829 EUR, a bit će dostupan i za hrvatsko tržište.

Izvor: ZTE