IPAK JE PAMETAN!

NORM 1: Pametni sat (koji ipak) nije pametni sat

Autor Igor Martić

Na Kickstarteru je pokrenuta kampanja za prikupljanje novčanih sredstava kako bi se projekt mogao realizirati u finalni proizvod

Izvor: Kickstarter

Još 38 dana traje Kickstarter kampanja za podršku finiširanja pametnog sata Norm 1. Minimalistički pametni sat ima skriveni OLED zaslon kako bi se kombinirali funkcionalnost i stil kao nikada do sada, stoji u opisu kampanje.

Iza sata Norm 1 stoji danska tvrtka Norm Denmark smještena u Kopenhagenu, a cilj im je kombinirati nove tehnologije i skandinavski dizajn. Nastoje napraviti proizvode u kojima bi ljudi uživali svaki dan, a ujedno žele pomoći u poboljšanju života. Fokus tvrtke je na izvrsnim materijalima i snažno su ukorijenjeni u skandinavskoj tradiciji dizajna.

Izvor: Kickstarter

Noseći sat na ruci imat ćete osjećaj kao da imate klasični sat. Ukoliko imate neku obavijest ili poruku na satu će se aktivirati OLED zaslon i dati vam informacije. Nakon što ih pročitate zaslon nestaje.

Glavne karakteristike sata Norm 1 su danski minimalistički dizajn, kvalitetna izrada od safirnog stakla i nehrđajućeg čelika 316L. Sat omogućuje kontrolu obavijesti koje dolaze kroz aplikacije WhatsApp, Messenger, Instagram, itd.

Remen je zaštićen od znoja i prašine te se može koristiti i pri bavljenju sportom (vodootporan je do 3 ATM), ali i uz svečanu odjeću. Uz notifikacije Norm 1 prati otkucaja srca, kvalitetu spavanja, broj prijeđenih koraka, potrošene kalorije, a uz ugrađeni vibro motor diskretno upozorava i na telefonske pozive.

https://youtu.be/XtWktUdDhiQ
Izvor: Youtube

Uz sat ćete lakše pronaći svoj pametni telefon ako ga negdje zametnete, podesiti alarm te čak i kontrolirati svoj pametni telefon. Aplikacija na koju se sat spaja na pametnom telefonu funkcionira na Android OS-u verzije 6 i više te iOS 9 i više.

Sat promjera 42 mm dizajniran je tako da odgovara i muškarcima i ženama. Ugrađena baterija omogućuje do sedam dana, a na čekanju će izdržati do 21 dan. Masovna proizvodnja planirana je za rujan 2022. godine, a prve isporuke kreću u listopadu 2022. Cijena za sat Norm 1 je 175 eura.

Izvor: Kickstarter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI