MOBITELI S TIPKAMA

ZA STARIJE KORISNIKE: Doro izbacio najnovije telefone

Autor Davor Dakić

Uz klasični candy-bar mobitel stižu i dva preklopna

Izvor: Doro

Stariji korisnici telefona dobili su trio svježih opcija kompatibilnih s 4G od specijaliziranog proizvođača Doro, s nizom tradicionalnih oblika zajedno s asortimanom prilagođenih značajki ovog dobavljača koji proizvodi samo ovu vrstu uređaja, za starije osobe.

Doro se za svoj 5860 uređaj odlučio za candy-bar oblik te s kućištem na preklop za svoje modele 6820 i 6880.

Svi su telefoni sa značajkama i funkcijama dizajniranima za starije korisnike, uključujući kompatibilnost sa slušnim pomagalima, podesivim veličinama fontova, pojednostavljenim izbornicima, velikim tipkama i tipkama prečaca za kameru i razmjenu poruka.

Među novim modelima, koje ističe Mobile World Live, uređaji imaju HD glasovnu tehnologiju kako bi "korisnicima pružili poboljšanu kvalitetu zvuka i poziva", zajedno s gumbom za kontakt za hitne situacije koji upozorava prethodnu odabranu (i dodanu u telefon) osobu, ako je korisniku potrebna hitna pomoć.

Doro 5860 ima 2,4-inčni zaslon dok 6820 i 6880 imaju 2,8-inčne dijagonale zaslona: potonji također nudi vanjski zaslon koji nudi funkcije sata i prikaz broja pozivatelja. Doro nudi uređaje u Amazon trgovini, a cijena za model 5860 je 69,99 £, model Doro 6820 košta 84,99 £ dok Doro 6880 ima cijenu od 98,99 £. Uskoro će telefoni biti dostupni i kroz druge prodajne kanale.