GAMING

PRVI FLAGSHIP ZA IGRE S UDC TEHNOLOGIJOM: RedMagic 7 Pro

Autor Krunoslav Ćosić

Stiže nasljednik popularnog pametnog telefona

Izvor: nubia

Kažu da je ovo najbrži pametni telefon za igranje na svijetu. RedMagic 7 Pro bit će dostupan u dvije verzije memorije (dolazi i u Hrvatsku):
Obsidian 16 GB RAM + 512 GB za 799 eura
Supernova 16 GB RAM + 256 GB za 899 eura

Izvor: nubia

Pokreće ga 4 nm čipset Snapdragon 8 Gen 1 uz Red Core 1 (čip namijenjen za igranje) sa stopom uzorkovanja ekrana od 960 Hz. Koristi se Nubijin ICE 9.0 višedimenzionalni sustav hlađenja s ugrađenim turboventilatorom i velikom baterijom s dvije ćelije ukupnog kapaciteta od 5000 mAh. Punjač je snage 65 W.

Izvor: nubia

Obsidian (crna) verzija s 256 GB uključuje cool svjetlosne efekte s RGB pulsirajućim svjetlima. Jače izdanje Supernova s 512 GB dolazi s poznatim ugrađenim turboventilatorom koji se može vidjeti kroz prozirnu stražnju stranu.

Oba modela imaju 6 GB proširivog virtualnog RAM-a. Što se tiče povezivanja i kvalitete zvuka, RedMagic 7 Pro nudi Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11b/g/n/ac/ax 2*2 mimo, USB tip C port, repozicionirano audio sučelje od 3,5 mm za udobnije iskustvo igranja u ruci, NFC i senzor otiska prsta 7. generacije s funkcijom detekcije otkucaja srca. Novi model podržava brzine preuzimanja do 10 Gb/s putem 5G mobilne mreže i do 3,6 Gb/s putem WIFI6 i 6E rutera.

Izvor: nubia

Dramatično je poboljšan s 20% povećanjem CPU-a i 30% povećanjem energetske učinkovitosti u odnosu na RedMagic 7, prethodni model, što omogućuje brže obavljanje zadataka povezanih s umjetnom inteligencijom tako da je četiri puta brži i 1,7 puta energetski učinkovitiji. Nova Adreno GPU brzina renderiranja grafike je povećana za 30%, a energetska učinkovitost povećana je za 25%.

Omogućuje pravo gaming iskustvo preko cijelog AMOLED zaslona s kamerom ispod zaslona (UDC), uz dijagonalu od 6,8 inča s full HD+ rezolucijom 1080 x 2400 piksela. Dakle, nema nikakvu rupu na ekranu. Brzina osvježavanja zaslona je 120 Hz.

Izvor: nubia

Izvor: nubia

Prilagođeni OS koristi najnoviju verziju Androida 12 sa svojim novim značajkama za Game Space. Donosi i nove značajke: "Quick Picture Library" omogućuje igračima da pregledaju slike koje spremaju i pregledaju ih u igri, kao što su karte igara.

"Brze bilješke" omogućuju igračima snimanje bilješki i ideja iz igre. Sve se to može spremiti na RedMagic ploču koja ima kapacitet pohrane do 50 slika i bilješki koje igrači mogu uređivati i brisati kada im odgovara.

Izvor: nubia

Na stražnjoj strani nalazi se kamera od 64 megapiksela koja radi uz umjetnu inteligenciju prepoznajući scene i automatski ih prilagođava za najbolji rezultat nakon okidanja. Ugrađena su i dva senzora od 8 i 2 megapiksela dok prednja kamera ima 16 megapiksela.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI