REKORDNE BROJKE

ZANIMA IH I METAVERSE: Lenovo planira intenzivirani mobilni push

Autor Krunoslav Ćosić

Lenovo je matična kompanija za pametne telefone Motorola

Izvor: Motorola

Ostvarili su povijesno dobre rezultate i što se tiče dobiti i prihoda, a prihodi su po prvi put premašili 20 milijardi dolara. Neto prihod rastao je po stopi većoj od 50% šesto uzastopno tromjesečje, s rastom u trećem tromjesečju od 62% u odnosu na prethodnu godinu, na rekordnih 640 milijuna USD.

Usredotočenost tvrtke na inovacije i profitabilnost pomogla joj je u snalaženju u širim izazovima ponude u industriji i ostvarila brz rast i profitabilnost u svim ključnim poslovnim grupama i geografskim područjima.

Iz Lenova tvrde da su bili najbrže rastući veliki dobavljač pametnih telefona u posljednjim mjesecima 2021. S telefonima Motorola zabilježili su brzi rast na ključnim tržištima Sjeverne i Latinske Amerike tijekom trećeg fiskalnog tromjesečja 2021./22. (kalendarski to je četvrto tromjesečje 2021.).

Izvor: Motorola

Lenovo je zabilježio porast prihoda od pametnih telefona u Sjevernoj Americi za 133 posto u odnosu na prethodnu godinu i 25 posto u Latinskoj Americi tijekom spomenutog tromjesečja. Prihod im je na svim tržištima porastao 46 posto, na 2,2 milijarde dolara, uz operativnu dobit od 89 milijuna dolara u usporedbi sa 65 milijuna dolara u istom tromjesečju prethodne godine.

Uz planove za lansiranje uređaja na nova tržišta (novih zemalja) Lenovo planira povećati ulaganja u razvoj proizvoda povezanih s IoT-om, metaverseom, pametnim domom te u segmentu poslovne suradnje. U cijeloj tvrtki, koja uključuje odjele u IT infrastrukturi, računalima i uslugama, prihod je porastao za 16 posto na 17,6 milijardi dolara. Neto prihod iznosio je 640 milijuna dolara, što je porast od 62 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI