ZA GAMERE

TIPKOVNICA: Dodatak uz koji ćete rasturati u video igrama

Autor Smartlife

Ima anti-ghosting tipke i otpornost na toplinu i habanje

Izvor: Logitech

Logitechova tipkovnica je ono što vam treba kako biste zadali finalni udarac u svakoj igri. Logitech G413 SE je novi tip mehaničke gaming tipkovnice koja će biti dugotrajna, lagana za korištenje i unaprijediti vještine njezinih igrača.

Tipke su idealne veličine, odgovarajućeg hoda i povratne reakcije koja omogućava da igra bude vođena onako kako treba - bez muke i sa savršenom taktilnom podrškom. Sama tipkovnica je izrađena od posebne legure aluminija i magnezija te je otporna i dugotrajna, a istovremeno i vrlo lagana.

Tipke su presvučene kvalitetnom PBT plastikom koja se ne haba i otporna je na toplinu koja se stvara tijekom dugih sesija igranja. Sve tipke su osvijetljene LED svjetlom koje se može podešavati u nekoliko nivoa jačine, a prisutno je svih 12 funkcijskih tipki koje se mogu programirati i za upotrebu multimedije.

Izvor: Logitech

Hod tipki je samo 1,5 milimetara, što je za oko 25% kraće od konkurentskih mehaničkih tipkovnica. Logitech G413 SE izgleda vrlo moderno jer joj je površina ispod tipki brušena, a mehaničke tipke jakog osvjetljenja sa strane same po sebi izgledaju atraktivno.

Izvor: Logitech

Tipkovnica dolazi sa šest posebnih tipki namijenjenih za registraciju pritiska koji se mogu koristiti istovremeno za specifične poteze (takozvane Anti-Ghosting tipke). Uz tipkovnicu se isporučuje i alat za brzu i laku zamjenu ili prilagodbu tipki, a pomoću Logitech softvera tipke možete programirati kako vama odgovara.

Dodatno, tu je USB passthrough 2.0 za punjenje druge opreme ili prijenos podataka, a za vezu s računalom koristi se pouzdana i stabilna USB veza kabelom. Podržani su Windows 10 ili noviji i macOS X 10.14 i noviji.

Izvor: Logitech

Logitech G413 SE na stolu izgleda moćno i uredno, tijekom korištenja se ponaša očekivano dobro, lijepo se uklapa, funkcionalna je i za tipkanje dugih tekstova, a nije glasna i čvrsto stoji na svojem mjestu zahvaljujući stalcima koji imaju gumu na donjem dijelu, koja se zalijepi za površinu stola.

Ova tipkovnica dolazi u dvije verzije - s numeričkim dijelom s desne strane (Logitech G413 SE) i bez njega (Logitech G413 TKL SE), a cijena je oko 90 eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI