VELIKE NOVOSTI

PEEK PERFORMANCE: Apple će uskoro imati novi događaj

Autor Davor Dakić

8. ožujka Apple će održati novi online event na kojem očekujemo nove uređaje

Izvor: Apple

Za očekivati je da će Apple na Međunarodni dan žena predstaviti novo izdanje telefona iPhone SE 3. Prethodni Apple iPhone SE 2020 predstavljen je prije dvije godine, u travnju 2020.

Uz novi 5G smartphone u kompaktnom izdanju, koji će zasigurno imati veliki uspjeh u svijetu, očekujemo novi MacBook Pro 2022 te još neke novitete poput Apple Mac mini 2022, ali i novi Apple iPad Air 5.

Izvor: Apple

Apple iPhone SE 2022 pokrenut će tržište koje čeka 5G smartphone niže cijene u premium segmentu. Očekujemo čipset A15 Bionic kao i u iPhoneu 13. Čipset na 5 nm tehnologiji trebao bi omogućiti duže trajanje baterije, što će itekako biti bitno s obzirom da će u kompaktno izdanje biti ugrađena manja baterija nego u ostale članove iPhone 13 serije.

Za sada se samo nagađa koliko bi mogao koštati iPhone SE 2022, a prethodnik iPhone SE 2002 imao je početnu cijenu od oko 4000 kuna.

March 8th Apple Event Official (New Macs, iPhone SE, iPad Air Incoming)
Izvor: Youtube

I Apple iPad Air 5 bi trebao koristiti A15 Bionic čipset, čime će novi model imati veliku prednost pred konkurentima koji koriste Snapdragon 8 Gen 1. I kod novog tableta očekujemo podizanje performansi, na što i asocira sam naziv događa - Peek performance.

Ukoliko Apple na svojem događaju najavi novi MacBook Pro 2022, za očekivati je da će to biti prvi uređaj s ugrađenim Appleovim novim čipom M2. Očekuje se da bi trebao imati 8 procesorskih jezgri, kao i čip M1, ali se očekuje povećanje broja GPU jezgri za snažniju grafiku (vjerojatno 10 jezgri, što će biti moguće korištenjem veće gustoće tranzistora.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI