TKO JE SLJEDEĆI

NEMA VIŠE MOBITELA ZA RUSE: Nakon Nokije, i Apple ih prestaje prodavati

Autor Ivan Vukić

Apple je obustavio prodaju svih svojih proizvoda u Rusiji

Izvor: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Nokia zaustavlja isporuke svojih telefona u Rusiju. Time će se i HMD Global, tvrtka koja zastupa Nokijine uređaje, pridružiti mnogim drugim kompanijama koje su odlučile bojkotirati rusko tržište, nakon što je Rusija pokrenula ratne akcije na ukrajinskom teritoriju.

Izvor: Nokia

Popis kompanija koje uvode sankcije prema Rusiji se povećava svake minute, a što će se dalje događati finski proizvođač opreme u izjavi za Reuters kaže "kako je ovo složena situacija koja se brzo razvija te nastavljaju pratiti situaciju. HMD Global s Nokia telefonima opskrbljuje MTS, Vimpelcom, Megafon i Tele2 u Rusiji.

I Apple obustavlja prodaju

I dok se Nokijini telefoni do daljnjega neće moći kupovati na ruskim policama i u online trgovinama, američka tvrtka Apple danas je obustavila prodaju ne samo pametnih telefona nego i svih svojih proizvoda u Rusiji kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.

Izvor: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Tvrtka je također zaustavila izvoz u Rusiju i ograničila rad Apple Paya i drugih usluga plaćanja u zemlji. Također, više nije moguće preuzimati aplikacije s ruske državne televizije RT News i web stranice Sputnik News iz Apple Storea izvan Rusije, izvijestio je Reuters.