KAO AVION!

XIAOMI 12 ULTRA Otkrivaju se prve informacije

Autor Smartlife

Imat će najbrže punjenje baterije na svijetu

Izvor: Letsgodigital

Novi Xiaomi 12 Ultra mogao bi biti naj-naj uređaj, sudeći prema prvim informacijama koje su se pojavile. Prethodnik Xiaomi 11 Ultra iz ožujka 2021. godine pozornost je privlačio u svim pogledima, a takav bi mogao biti i nasljednik.

Uz najbrže punjenje baterije na svijetu imat će i veću bateriju, a pozornost privlači informacija o suradnji s poznatim foto brandom Leica. Ako je vjerovati fotografijama LetsGoDigital ekipe, Xiaomi 12 Ultra će imati ogromnu kružnu kameru kakvu znamo s Huawei Mate 40 serije telefona i ranijih modela kineskog proizvođača, a vidimo i Leica oznaku koja je do sada bila zaštitni znak ove i Huawei P serije telefona.

Leica napušta Huawei?

Službenih potvrda o tome još uvijek nema, a Huawei P50 Pro, koji je upravo stigao u Hrvatsku i dalje nosi oznaku čuvene njemačke kamere dok je ona na Huawei P50 Pocket, koji je stigao zajedno s njim - izostala pa ćemo istinu saznati očigledno tek kad se Xiaomi 12 Ultra pojavi i službeno.

Izvor: Letsgodigital

Prema objavi GSMArena stranice, koja se vodi svojim kineskim izvorima, Xiaomi 12 Ultra imat će ultrabrzo punjenje od 120 vati, što je i dalje najbrže u industriji, minimalno 50 vati bežično punjenje, a ugrađena baterija će imati nešto veći kapacitet od baterije Xiaomi 11 Ultra modela.

Xiaomi L1 je navodno kodni naziv za Xiaomi 12 Ultra i imat će periskopsku i širokokutnu kameru s glavnom kamerom rezolucije 50 megapiksela uz brojne inovacije senzora autofokusa i drugih. Sve kamere mogle bi imati OIS stabilizaciju, što bi bilo prvi put na tržištu, a razni izvori navode da bi Xiaomi 12 Ultra mogao imati i Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipset (iskreno, niti ne očekujemo ništa manje od toga). Zanimljivo je da će širokokutna i periskop kamera imati visoku rezoluciju, obje po 48 megapiksela.

Ekran bi trebalo biti LTPO 1440p+ Samsung AMOLED s brzinom osvježavanja od jednog do 120 herca, uz podršku za HDR10+ i maksimalno osvjetljenje do 1500 nita. Jasno je i da će Xiaomi 12 Ultra imati najmanje MIUI 13 korisničko okruženje koje je službeno najavljeno za mnogobrojne telefone ovog proizvođača.

Nažalost, informacija o premijeri ili cijeni još uvijek nema, ali za očekivati je da će Xiaomi 12 Ultra biti otkriven kroz sljedećih nekoliko mjeseci.

Xiaomi 12 Ultra: Trailer
Izvor: Youtube