ZA ŠKOLU I OBRAZOVANJE

NOVA CHROMEBOOK LINIJA Napravljena u potpunosti za obrazovanje

Autor Ivan Vukić

Podrška obrazovanju s novom linijom Chromebookova

Izvor: Google

Googleova Chromebook računala igraju važnu ulogu u učionici pomažući 50 milijuna učenika i nastavnika u učenju i suradnji, gdje god se nalazili. Kako se svijet obrazovanja prilagođava novim promjenama, posebno kada je u pitanju virtualno učenje, trebali bi i uređaji koje koristimo.

Učiteljima su potrebni snažniji strojevi koji će im pomoći u planiranju i dijeljenju lekcija, upravljanju učinkom učenika i podučavanju i na daljinu i osobno. IT timovi trebaju uređaje koje mogu lako popraviti, prenamijeniti i nadograditi; a učenicima su potrebni oni koji čuvaju njihove osobne i školske podatke i koji se lako mogu staviti u ruksak.

Google je predstavio novu liniju sigurnijih i održivijih Chromebook uređaja – plus ažurirane programe, resurse i napredak Chrome OS-a. Sve je u potpunosti osmišljeno i napravljeno za obrazovanje.

Otkrijte više opcija uređaja

Postoji više vrsta Chromebook uređaja i može biti teško pronaći odgovarajući. Može to biti naglasak na grafičkom dizajnu i planiranju lekcija. Prije kupnje možete provjeriti koji Chromebookovi imaju značajke kao što su LTE (4G) povezivost sa SIM utorom, poboljšane mogućnosti za video konferencije i skeniranje dokumenata temeljeno na kameri.

Novi Chromebook modeli nadahnuti učiteljima — kao što su Acer Chromebook Spin 713, HP Elite Dragonfly Chromebook i Lenovo ThinkPad C13 Yoga Chromebook — poboljšali su mogućnosti rada s olovkom, dizajn i performanse. A s istim operativnim sustavom kao i njihovi učenici, učitelji im lako mogu pomoći u rješavanju problema i snalaženju u najnovijim ažuriranjima.

Izvor: Google

Novi uređaji za studente, uključujući HP Fortis 14 G10 Chromebook, ASUS Chromebook Flip CR1, Dell Chromebook 3110 i Samsung Galaxy Chromebook Go imaju veću izdržljivost i ažurirane mogućnosti povezivanja.

Kao i svi Chromebookovi, svaki ima operativni sustav u oblaku koji sigurnosno kopira aplikacije i dokumente, čak i ako su uređaji oštećeni ili izgubljeni, objavio je Google na svojem blogu. S ovim novim, moćnijim uređajima, škole mogu nastaviti pomagati učenicima u planiranju svoje budućnosti.

Izvor: Google

Popravite i osigurajte budućnost za svoje uređaje

Najbolji način da škole potaknu održivost uz smanjenje troškova je produljenje životnog vijeka svojih uređaja. Google je najavio program popravka Chromebooka te surađuju s partnerima kao što su Acer i Lenovo kako bi podijelili više informacija o Chromebookovima koje škole mogu lako popraviti uz odgovarajuću obuku.