TRI NOVITETA

P50 PRO I P50 POCKET Stižu u Hrvatsku, znamo i cijene

Autor Krunoslav Ćosić

Dva nova modela privući će zaljubljenike u fotografiju, ali i sve koji cijene dobar dizajn

Izvor: Huawei

O Huaweijevoj seriji P nedavno smo pisali. Godinama je to sinonim za kvalitetnu kameru na pametnom telefonu, a naročito se priželjkuje model Huawei P50 Pro za koji smo ostali zakinuti još u 2021. godini. Nakon više odgađanja telefon je pokazan svijetu u lipnju 2021. Ali, ostala je tajna kad će produkt suradnje s njemačkim foto frendom Leica stići do korisnika.

Izvor: Huawei

P50 Pro u Hrvatsku stiže 10. veljače 2022. po maloprodajnoj cijeni od 8999 kuna. Tisuću kuna više koštat će, s razlogom, Huawei P50 Pocket.

Radi se o preklopnom pametnom telefonu čiji je OLED ekran od 6,9 inča presavijen na dva dijela. Pametni telefon sa savitljivim ekranom, u preklopnoj odnosno sklopivoj formi tanak je samo 7,2 mm kad se rasklopi, a u preklopljenom izdanju debljina mu je 15,2 mm.

Izvor: Huawei

Ugrađena je baterija od 4000 mAh sadrži i Super Privacy Mode koji automatski onemogućuje kamere, mikrofone i usluge lokacije jednom kada se telefon sklopi. Huawei P50 Pocket bit će dostupan na tržištu u bijeloj boji. Inače, postoji i u zlatnoj boji. Huawei P50 dolazi u dvije boje, u zlatnoj i crnoj tako da ćete do zlatne boje ipak moći doći, a uz to je kućište zaštićeno od prašine i vode uz IP68 certifikat.

Novi Huawei P50 Pro naslijedio je karakteristike svojih prethodnika iz P serija i tako postao Huaweijev najnapredniji pametni telefon za fotografiranje ikad napravljen. Novim P50 Pro modelom predstavljen je prvi Dual-Matrix sustav kamere čije značajke korisniku omogućuju fotografije i snimke pune detalja i boja, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Izvor: Huawei

Tu je i prvi Persicope zoom objektiv koji stvara fotografije visoke razlučivosti pri maksimalnoj udaljenosti zuma od 0,5x do 100x. Dodatno, nadograđena tehnologija XD Optics pruža bolju jasnoću fotografija.

Spomenimo usput da će u veljači početi i prodaja neobičnih bežičnih slušalica Huawei FreeBuds Lipstick koje su u listopadu predstavljene u Beču, na europskoj premijeri na kojoj je bio prisutan i novinar sa Smartlife.hr.

Izvor: Huawei