I SOLARNO PUNJENJE

SERIJA FĒNIX 7 Sadrži 24/7 alate za zdravlje i wellness

Autor Krunoslav Ćosić

Garmin je predstavio fēnix, novu liniju robusnih multisport pametnih satova

Izvor: IAN KASNOFF/IAN KASNOFF

Potpuno nova serija Garmin fēnix 7 ima novi dizajn zaslona osjetljivog na dodir uz kontrolu s 5 tipki, napredne alate za vježbanje, modele poboljšane solarnom energijom uz produljeno trajanje baterije i ugrađenu svjetiljku za modele fēnix 7X.

Uz višepojasno pozicioniranje i mapiranje više kontinenata sve je to integrirano u čvrsto kućište od vrhunskih materijala poput titanija i safira, sa zaštitom za gumbe i metalom ojačanim spojnim ušicama. Dodatni benefit je napredno solarno punjenje za produljeno trajanje baterije.

Izvor: Garmin

S uvođenjem Sapphire Solar modela korisnici ne moraju birati između solarnih mogućnosti i safirnih leća otpornih na ogrebotine, kao što su to ranije činili za seriju fēnix 6. Poboljšana je sposobnost solarnog prikupljanja do 200% u načinu rada pametnog sata s fēnix 6 Solar na fēnix 7 Solar. Modeli fēnix 7X s podrškom za solarnu energiju mogu izdržati čak i dulje između punjenja uz trajanje
baterije do 5 tjedana u načinu rada pametnog sata i do 5 dana u načinu rada GPS.

LED svjetiljka

Garmin Fēnix 7X ima integriranu hands-free multi-LED svjetiljku s brzim pristupom. Ovo višenamjensko svjetlo je revolucija u sportu, avanturi i svakodnevnom životu. Prilikom postavljanja šatora ili trčanja po mraku crveno ili podesivo bijelo svjetlo osvijetlit će put za veću vidljivost i svjesnost situacije. S uključenim načinom trčanja svjetlo će se podudarati s ritmom trkača izmjenjujući se između bijele i crvene pri svakom zamahu ruke kako bi mogli vidjeti i biti viđeni, čineći svaki korak samouvjereno.

Izvor: IAN KASNOFF/IAN KASNOFF

Novost su alat za izdržljivost u stvarnom vremenu koji omogućuje sportašima praćenje razine napora tijekom trčanja ili bicikliranja kako bi se izbjeglo izgaranje, Visual Race Predictor uzima u obzir povijest trčanja i ukupnu kondiciju kako bi se pružila procjena utrke i uvid u to kako trening napreduje.

Svi satovi fēnix 7 imaju unaprijed instalirane karte SkiView i 42. 000 golf terena. Standardni i solarni modeli omogućuju preuzimanje TopoActive karti iz bilo koje regije diljem svijeta. Up Ahead značajka pruža točne lokacije pomoćnih postaja, staza, sljedećeg skretanja itd.

Izvor: IAN KASNOFF/IAN KASNOFF

Serija se sastoji od modela fēnix 7S, fēnix 7 i fēnix 7X, s opcijama za standardna (nije solarna), Solar i Sapphire Solar izdanja, a preporučena maloprodajna cijena počinje od 5320 kuna.