SMARTWATCH

KAD SE SPOJE BEZVREMENSKI DIZAJN I TEHNOLOGIJE Ima kazaljke, ali je ipak pametni sat

Autor Krunoslav Ćosić

Hibridni pametni sat Garmin vívomove Sport ima kazaljke koje otkucavaju i pomiču se

Izvor: Garmin

Nisu svi pametni satovi isti, nemaju svi ekran preko cijele površine. Garmin je, uz novi Venu 2 Plus, predstavio i zanimljiv na prvi pogled klasični sat, ali ima i mogućnost povezivanja s pametnim telefonom te prikazuje korisne funkcionalnosti današnjih modernih pametnih satova.

Garmin vívomove Sport ima skriveni zaslon osjetljiv na dodir. Ustvari, zaslon nije skriven, možete ga dotaknuti i koristi, ali je na prvi pogled skriven, ako se na zaslonu ne prikazuju nikakve notifikacije niti informacije. Prikazuje dolazne pozive na uparenom pametnom telefonu, tekstne poruke, ažuriranja društvenih medija i upozorenja. Korisnici Androida mogu odgovarati na poruke, a sat je kompatibilan s većim brojem funkcija i s Appleovim pametnim telefonima.

Izvor: Garmin

I novi model prati zdravlje i kondiciju vlasnika sata. Ima cijeli paket alata za zdravlje i wellness, uključujući praćenje razine energije Body Battery, cjelodnevno praćenje stresa, napredno praćenje sna, ugrađene sportske aplikacije s povezanim GPS-om i još mnogo toga.

Aktivnosti disanja vode korisnika kroz opuštajući niz udisaja i zadržavanja za usredotočenost i ublažavanje stresa dok Body Battery pokazuje trenutnu razinu energije tijela što može pomoći pri planiranju treninga.

Garmin vívomove Sport pruža uvid u zdravstvenu svijest praćenjem disanja, razine kisika u krvi, naprednog spavanja (s fazama spavanja), bilježenja hidratacije i 24/7 otkucaja srca (s korisničkim upozorenjima za visoka ili niska očitanja).

Izvor: Garmin

Funkcije zdravlja žena, uključujući praćenje menstrualnog ciklusa i praćenje trudnoće, podržavaju žene tijekom svake faze reproduktivnog ciklusa s mogućnošću bilježenja simptoma uz druge podatke o zdravlju i stanju u aplikaciji Garmin Connect.

Sat uključuje ugrađene sportske aplikacije za jogu, snagu, pilates, kardio, traku za trčanje, biciklizam i još mnogo toga. Povezivanjem preko GPS-a kompatibilnog pametnog telefona omogućuje precizno praćenje udaljenosti i tempa tijekom šetnji na otvorenom, trčanja i vožnje biciklom.

Izvor: Garmin

Iznad ekrana nalaze se prave kazaljke koje otkucavaju, a površina sata je u toplim bojama uz nježnu zelenu koja podsjeća na sofisticiranu wellness estetiku. Profinjeni metalni naglašeni detalji dodaju dimenziju i daju uglađen, suvremeni dojam. Narukvica je silikonska.

Trajanje baterije je do 5 dana u načinu rada pametnog sata s do još jednog dana u načinu rada kao sat (samo kazaljke). Cijena za Garmin vívomove Sport je 1180 kuna.

Izvor: Garmin