SMARTWATCH

DVA NOVA GARMINOVA PAMETNA SATA Venu 2 Plus i vivomove Sport

Autor Krunoslav Ćosić

Jedan je sad već klasični pametni sat, a drugi hibridni pametni sat

Izvor: Garmin

Garmin Venu 2 Plus je GPS pametni sat s Bluetoothom koji se spaja na pametni telefon i prima dolazne pozive na sam sat. Telefoniranje je dostupno uz samo jedan dodir gumba. Moguće je putem sata poslati i razne poruke. Omogućeno je korištenje glasovnog asistenta direktno s vašeg zapešća.

Novom Garminovom pametnom satu možete postaviti i bilo kakvo pitanje, čak ga možete pitati koliko je sati. Ne šalimo se, iako na ruci u tom trenutku imate sat. Recimo, trčite i nemate vremena niti pogledati u ekran pametnog sata. Naravno, ova će funkcionalnost dobro doći i slabovidnim i slijepim osobama.

Glasovno upravljanje kompatibilno je sa Siri, Google Assistantom ili Bixbyjem, a možete koristiti i glasovni pomoćnik svog pametnog telefona za slanje poruka, postavljanje pitanja, upravljanje kompatibilnim pametnim kućnim uređajima i još mnogo toga.

Izvor: Garmin

Novi model donosi sve uobičajene zdravstvene, wellness i fitness funkcije poput ocjene spavanja s uvidima, praćenje cjelodnevnog stresa, praćenje razine energije, Pulse Ox i široku paletu praćenja fitnessa i vježbanja.

Nadalje, dostupno je praćenje otkucaja srca (s korisnički konfiguriranim upozorenjima za visoka ili niska očitanja), Firstbeat Analytics, aktivnosti disanja, kondicijska dob, disanje, hidratacije i zdravlje žena (praćenje menstrualnog ciklusa i praćenje trudnoće).

Body Battery praćenje energije pokazuje koliko je napunjeno vaše tijelo kao i iscrpljujuće učinke stresa i vježbanja. Health Snapshot bilježi dvominutni prozor ključnih zdravstvenih statistika i generira izvješće koje možete podijeliti s pružateljem zdravstvenih usluga. To je izvrstan alat za bilježenje fizioloških podataka kad god se osjećate izvan kondicije.

Izvor: Garmin

Garmin Venu 2 Plus uključuje sve najnovije fitness funkcije koje su nedavno predstavljene u seriji Venu 2, uključujući 25+ ugrađenih sportskih aplikacija za zatvorene prostore i sportske aplikacije koje zahtijevaju GPS, što uključuje hodanje, trčanje, HIIT, vožnju biciklom, plivanje u bazenu, pilates, jogu, penjanje, planinarenje, napredni trening snage s grafikom mišićne karte i još mnogo toga.

Ima 75+ učitanih animiranih treninga za kardio, jogu, snagu, HIIT i pilates koji pokazuju pravilnu formu i tehniku u Garmin Connectu i na zapešću. Bilo da trenirate za utrku od 5 km ili nešto dužu, Venu 2 Plus kompatibilan je s besplatnim planovima treninga Garmin Coach.

Tu su i uobičajene funkcije poput automatskog otkrivanja nezgode (tijekom šetnji na otvorenom, trčanja ili vožnje) i ručno aktivirana upozorenja za pomoć, od kojih oba šalju poruku s korisnikovom lokacijom njihovim kontaktima za hitne slučajeve.

LiveTrack omogućuje prijateljima i obitelji praćenje aktivnosti korisnika na otvorenom. Korisnici mogu dodijeliti određeni kontakt za hitne slučajeve koji Venu 2 Plus može nazvati, kao što su lokalne hitne službe.

Garmin Venu 2 Plus će s jednim punjenjem baterije potrajati do 9 dana. U GPS načinu baterija omogućuje do 8 sati rada. Dolazi u tri boje kućišta od 43 mm, ima okvir i hardver od nehrđajućeg čelika i silikonski remen od 20 mm, koji se može mijenjati. Cijena za Garmin Venu 2 Plus je 3300 kuna.

Pročitajte opširan opis novog modela Garmin vivomove Sport

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI