SAVITLJIVI EKRANI

Honor bacio rukavicu u lice drugim proizvođačima

Autor Krunoslav Ćosić

Povod je najava predstavljanja prvog Honorovog preklopnog uređaja

Izvor: Honor

Honor Magic V dat će dodatni poticaj tržištu preklopnih uređaja koje se polako širi. Sve je počelo prije tri godine s Royole Flexpai, zatim su Huawei i Samsung predstavili svoje modele MateX i Galaxy Fold, a u međuvremenu su stigli i njihovi nasljednici. Svim spomenutim tablet-telefonima zajedničko je nekoliko stvari:

- imaju savitljive ekrane
- kompliciran sustav šarki
- proširuju funkcionalnost današnjih pametnih telefona
- visoka cijena

George Zhao, izvršni direktor Honor Device Co. Ltd, govorio je o lansiranju Honor Magic V preklopnog uređaja - u Kini će biti predstavljen 10. siječnja 2022. I zasigurno će donijeti ne samo svježinu i konkurenciju u ovaj segment u koji ulaze Xiaomi i Oppo, a čekamo i TCL koji je već predstavio svoje modele u visokoj fazi razvoja.

George Zhao
Izvor: Honor

Preklopni flagship je Honor nazvao Magic V, aludirajući na položaj tablet-telefona u formi slova V. Magic V bi trebao biti najbolji preklopni uređaj na tržištu, kaže Zhao, što opravdava dizajnom s naprednom tehnologijom preklapanja, glatkim prijelazima između malog i velikog ekrana.

Honor Magic V transformirat će korisničko iskustvo kad se preklapa ili zaklapa uređaj jer preklopni uređaji donose revolucionarne promjene u korisničko iskustvo.

"Neki brendovi su smanjili ekrane kako bi uređaj bio lakši, ali to je zapravo u suprotnosti s izvornom idejom preklopnih uređaja koji su zamišljeni da dobijemo veći ekran za bolje vizualno iskustvo kad ga otvorimo", kaže George Zhao.

Honor je ostvario pravu ravnotežu između mase uređaja i iskustva korištenja te su u kompaniji uvjereni da je njihov prvi preklopni flagship bolji od svih postojećih preklopnih uređaja na tržištu. Zasigurno će i cijena igrati bitnu ulogu u prodoru preklopnih, sklopivih uređaja u 2022. godini. Nedavno je Huawei predstavio svoj prvi mali preklopni smartphone P50 Pocket s kojim konkurira Samsungu i Motoroli, a za sada je dostupan samo u Kini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI