RUGGED TELEFON

ULEFONE ARMOR X10 Robusni pametni telefon koji može izdržati 'zlostavljanje'

Autor Krunoslav Ćosić

Većina standardnih telefona ne može preživjeti u teškim okruženjima

Izvor: Ulefone

Robusni telefoni, s posebno čvršćim dizajnom, mogu izdržati "zlostavljanje" odnosno razne situacije koje standardni telefoni neće preživjeti - padove na tvrdu podlogu, ekstremnije temperature...

Kad pomislimo na robusne smartphone modele obično nam se najprije stvori slika velikih i teških, nezgrapnih cigli, a to kupce dovodi do oklijevanja pri kupnji.

Izvor: Ulefone

Kupnja robusnog (rugged) telefona više ne znači da morate napraviti kompromis u pogledu dizajna ili traženih značajki. Mnogi od njih imaju utilitaran dizajn i sve prednosti poput brzih procesora, pristojnih kamera i izvrsne kvalitete zvuka. A ako kupujete robustan pametni telefon i želite da bude prikladan za džep, novi model Ulefone Armor X10 čini se kao dobro rješenje.

Ulefone Armor X10 je poprilično izdržljiv, može se pohvaliti ogromnom baterijom i istim značajkama koje ćete pronaći na mainstream pametnom telefonu. Dolazi u kompaktnim dimenzijama koje će većini ljudi biti prihvatljive. Ulefone najavljuje i povoljnu cijenu.

Izvor: Ulefone

Za jedan robustan telefon novi Armor X10 iz Ulefonea ima iznenađujuće moderan dizajn. Tu su lijepe polirane metalne trake s obje strane, čvrsta mat ploča na stražnjoj strani kao i pouzdani fizički gumbi za napajanje, glasnoću i prečace. Izgleda potpuno isto kao najpopularniji Armor 12 u Ulefoneovoj robusnoj seriji, ali u manjoj veličini.

Što se tiče izdržljivosti, Armor X10 ima IP68 i IP69K certifikat, MIL-STD-810G certifikat i preživjet će prašinu, vodu, padove i gotovo sve što vam padne na pamet. Može u potpunosti odoljeti prašini i izdržati padove od 1,5 metara na beton, a također će preživjeti 1,5 metara pod vodom 30 minuta i 1 metar pod vodom 24 sata.

Izvor: Ulefone

Izvor: Ulefone

Bilo da se koristi na otvorenom po lošem vremenu ili na poslu u industrijskim ili građevinskim gradilištima ili čak od strane nespretne nespretne školske djece, ovaj telefon je izvrstan izbor.

S dimenzijama 158,2 x 76,7 x 14,6 cm i masom od 256 grama, ovaj telefon će biti udobniji za držati u džepu. Možete ga držati i upravljati sa samo jednom rukom.

Izvor: Ulefone

Na prednjoj strani modela Armor X10 nalazi se 5,45-inčni IPS LCD zaslon s rezolucijom od 720 x 1440 piksela i brzinom osvježavanja od 60 Hz. Veličina ekrana je sasvim dovoljna za slanje poruka, gledanje videa ili pregledavanje slika.

Na desnoj strani je tipka za regulaciju glasnoće i tipka za uključivanje, što nije ništa posebno, ali na lijevoj strani telefona pronaći ćete utor za karticu u koji se mogu istovremeno smjestiti dvije nano-SIM kartice i jedna micro SD kartica.

Izvor: Ulefone

Postoji i prilagođena tipka za postavljanje tri različita prečaca. Osim toga, tu je priključak za punjenje tipa C i 3,5 mm priključak za slušalice. Što se tiče ostalih specifikacija, Armor X10 dolazi opremljen MediaTek Helio A22 čipsetom u 12 nm procesu.

Četiri ARM Cortex-A53 jezgre rade do 2,0 GHz i s IMG GE8300 GPU-om tako da možete neometano pokretati više aplikacija u isto vrijeme. Ovaj robusni telefon ima dvostruku stražnju kameru od 13 MP, prednju kameru od 5 MP, 4 GB RAM-a, 32 GB ugrađene memorije i bateriju od 5180 mAh koja traje više od 12 sati.

Izvor: Ulefone

Izvor: Ulefone

Nadalje, Armor X10 ima dvostruke superlinearne zvučnike s dodanim Smart PA za poboljšanu kvalitetu i glasnoću zvuka, FM radio radi i bez slušalica, ima dvopojasni WiFi i NFC mogućnost jednostavnog mobilnog plaćanja. Cijena za Ulefone Armor X10 je 149,99 USD.

Izvor: Ulefone

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI