PRAKTIČAN ZA SPAJANJE

Prvi samostalni monitor za bežično povezivanje s drugim uređajima

Autor Krunoslav Ćosić

MateView je monitor dijagonale 28,2 inča i omjera stranica 3:2 te podržava izvornu rezoluciju od 3840 × 2560 piksela

Izvor: Huawei

Veliki 4K+ Ultra-HD monitor Huawei MateView profesionalno je kalibriran u tvornici kako bi precizno prikazao širinu raspona i svaku nijansu boja, podržavajući 98% DCI-P3 i 100% sRGB palete boja. Certificiran je VESA DisplayHDR 400 standardom, što znači da korisnici neće imati problema pri uočavanju detalja skrivenih u tamnijim područjima na prikazanoj slici.

Dobio je certifikat TÜV Rheinland o niskom plavom svjetlu i smanjenom treperenju, potvrđujući svoju sposobnost učinkovitog filtriranja štetnih emisija svjetlosti i ublažavanja potencijalnog umora očiju uzrokovanog treperenjem zaslona.

Monitor uz već poznato kabelsko povezivanje korisnicima omogućuje i bežično povezivanje s telefonom, laptopom ili tabletom oslobađajući stolove suvišnih elemenata. MateView također korisnicima omogućava Huawei Share tehnologiju i bežično pokretanje Desktop načina rada.

Izvor: Huawei

Na stražnjoj strani monitora nalaze se portovi - dva USB-C porta (od čega je jedan namijenjen za napajanje), dva USB-A porta, jedan HDMI priključak, jedan Mini DisplayPort i jedan 3,5 mm audio priključak. Miševi i tipkovnice spojeni na MateView mogu se koristiti kao ulazna i navigacijska periferna oprema za povezane uređaje.

Izvor: Huawei

S prednje strane MateView nudi 94% odnosa zaslona i kućišta uređaja kako bi korisnicima omogućio potpuno iskustvo gledanja. Postolje je podesivo po visini i nagibu. Ima dva zvučnika dok dva ugrađena mikrofona hvataju zvuk iz izvora udaljenih do četiri metra.

Za razliku od tradicionalnih monitora koji dolaze s klasičnim izbornikom postavki na zaslonu (OSD), MateView uvodi praktičan Huawei Smart Bar koji nudi user-friendly sučelje na dodir kojim korisnici jednostavno podešavaju željene postavke zaslona, poput ulaznog izvora i glasnoće.