BUDITE OPREZNI

IZ ZELENE U LAŽNU RUŽIČASTU BOJU: Izgleda da se pojavio lažni WhatsApp

Autor Smartlife

Nije to nikakav WhatsApp 2 nego virus odnosno klasični malver koji se predstavlja kao legitimna aplikacija

Izvor: WhatsApp

WhatsApp korisnici prijavljuju sporne poruke u kojima pošiljatelji šalju link do stranice koja će navodno promijeniti temu ove popularne aplikacije za dopisivanje. Umjesto standardne zelene boje, ta stranica će WhatsApp aplikaciju promijeniti u ružičastu boju.

Dakle, ne nasjedajte na prijevaru - ne postoji WhatsApp 2 niti je WhatsApp promijenio boju iz zelene u ružičastu. U linku piše da će korisnici dobiti i nove dodatne opcije, a sve izgleda kao da se radi o novoj verziji WhatsApp aplikacije. Ukoliko ste dobili takvu poruku, ni slučajno ne otvarajte tu stranicu!

Izvor: Twitter

Link vodi do stranice na kojoj se može preuzeti apk file koji je već dobio i svoj hashtag #whatsapppink. Nakon preuzimanja aplikacije u suštini ste dopustili drugoj strani preuzimanje vašeg telefona i sadržaja koje imate na uređaju.

Kao i inače, savjetujemo da aplikacije na svoje pametne telefone instalirate samo iz trgovina aplikacijama - za Android je to Google Play trgovina, za Apple iOS je AppStore te za Huawei koristite AppGallery.

Izvor: Twitter

WhatsApp ružičaste boje je primjer klasičnog malvera koji se predstavlja kao legitimna aplikacija. Glasnogovornik kompanije WhatsApp je istaknuo da "svatko može dobiti neobičnu, nekarakterističnu, sumnjivu poruku s bilo kojeg servisa, uključujući i e-mail".

Ukoliko se tako nešto dogodi, sugeriraju korisnicima da budu oprezni prije nego što odgovore ili se upuste u razmjenu: "U WhatsApp aplikaciji savjetujemo korisnicima da koriste alate koji se nalaze u samoj aplikaciju, kao što su slanje prijave, prijavljivanje kontakta ili blokiranje kontakta" - napominju iz te aplikacije.