MNOGE TO MUČI

OPPO IMA RJEŠENJE: Smanjit će preopterećenje lozinkama

Autor Davor Dakić

Mnogim su korisnicima lozinke veliki problem, a naročito ako ih imaju desetak i više

Izvor: Shutterstock

Oppo se posvetio implementaciji standarda FIDO Alliancea kako bi poboljšao sigurnost autentifikacije na svojim pametnim uređajima. To bi korisnicima trebalo pojednostaviti pristup višestrukim računima i uslugama.

Kineski dobavljač je izjavio da će implementirati sustave koji se temelje na trenutnim specifikacijama FIDO Alliancea, koji koriste kriptografiju s javnim pristupnim ključem za isporuku jedinstvenog mehanizma prijave.

Osim toga, Oppo planira pridonijeti razvoju budućih specifikacija s ciljem omogućavanja korisnicima da koriste svoj pametni telefon kao pristupni ključ za usluge koje obuhvaćaju različite preglednike, aplikacije i platforme.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Oppo tvrdi da će to pomoći u "stvaranju besprijekornog povezanog iskustva" na postojećim i novim uređajima, prenosi Mobile World Live.

FIDO Alliance je osnovan 2012. godine kako bi razvio standarde koji omogućuju autentifikaciju korisnika i prijavu bez lozinke. Oppo je objasnio da najnovija specifikacija grupe "pruža siguran i prikladan tehnički okvir" koji je privukao velika imena uključujući Qualcomm, Microsoft i Google.

Izvor: Shutterstock

Oppo smatra da tipični korisnik danas ima "desetke online računa", što predstavlja izazov u smislu upravljanja lozinkama.

Dodali su da se sustavi provjere autentičnosti samo s lozinkom suočavaju s izazovima uključujući "visoke administrativne troškove" mijenjanja korisničkih vjerodajnica, zajedno s očiglednijim ranjivostima uzrokovanim slabim lozinkama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI