ISTO, ALI DRUGAČIJE

STIŽU NOVE FUNKCIONALNOSTI: Google Pay postaje Google Wallet

Autor Davor Dakić

Novi je dizajn aplikacije kao i postavke privatnosti za bolju kontrolu dijeljenja vaših podataka

Izvor: Google

Google je aplikaciji Pay promijenio naziv te se od sada digitalni novčanik zove Google Wallet. Aplikacija pruža brz i siguran pristup karticama za plaćanje, karticama vjernosti, ulaznicama, avionskim kartama, automobilskim ključevima i drugim podacima poput Covid-19 potvrde. Dakle, svemu onome na što smo već od prije naviknuti.

I dalje možete plaćati na svim online mjestima gdje je Google Pay prihvaćen - jednostavno potražite Google Pay tipku za naplatu ili upotrijebite automatsko popunjavanje na Chrome pregledniku i Androidu. Ukoliko karticu spremite u Wallet moći ćete i beskontaktno plaćati u svim trgovinama koje prihvaćaju Google Pay.

Izvor: Google

Tijekom sljedećih nekoliko dana Google Wallet će zamijeniti aplikaciju Google Pay. Walletu možete pristupiti u svojoj ladici za aplikacije ili ga preuzeti u Trgovini Google Play.

Uz Google Wallet možete plaćati u trgovinama, ukrcati se u zrakoplov, sudjelovati u događajima pomoću Android telefona ili Wear OS sata. Brzo dodajte nove neophodne dokumente pomoću gumba plusa na početnom zaslonu ili spremite podatke s web-lokacije ili iz aplikacije.

Pregledajte nedavna beskontaktna plaćanja uz samo nekoliko dodira u aplikaciji te jednostavno organizirajte i pronađite svoje kartice i propusnice. Možda ćete primati i obavijesti, upozorenja te druge informacije u vezi sa svojim ulaznicama, propusnicama i drugim sadržajem, poput podsjetnika o predstojećem letu.

Izvor: Google

Google Wallet donosi nove, detaljne postavke privatnosti uz koje možete kontrolirati kako se dijele vaši podaci. Kad je ta postavka uključena propusnice u Walletu, poput ulaznica i kartica vjernosti, mogu se upotrebljavati u Googleovim aplikacijama kao što su Gmail, Kalendar i Asistent.

Do sad ste kontrolama privatnosti za propusnice mogli upravljati u postavkama Google Paya. S pokretanjem aplikacije Google Wallet propusnice se prenose u nju, a njima možete upravljati u novim kontrolama privatnosti za propusnice u Walletu.

Ako ne izmijenite svoje postavke privatnosti, propusnice koje dodate u Wallet upotrijebit će se za prilagodbu vašeg doživljaja Walleta. Svojim postavkama možete upravljati u Google Walletu. Napomena: postavkama privatnosti koje su povezane s vašim plaćanjima i dalje možete upravljati u postavkama Google Paya.