SUZBIJAJU PRIJEVARE

TRI HRVATSKE TVRTKE: Novo sigurnosno rješenje za zaštitu krajnjih korisnika

Autor Krunoslav Ćosić

Infobip, Hrvatski Telekom i A1 Hrvatska brinu o korisnicima u Hrvatskoj

Izvor: Youtube

Inovativni sigurnosni ekosustav vodnjanske IT tvrtke po prvi puta dolazi na hrvatsko tržište. Uz ovo rješenje dodatno se osnažuje zaštita krajnjih korisnika u mobilnim mrežama te suzbijaju moguće prijevare.

Implementacijom naprednog sigurnosnog i identifikacijskog ekosustava za zaštitu krajnjih korisnika diljem Hrvatske Mobile Identity će biti dostupan poslovnim korisnicima u bankarstvu, maloprodaji i javnom sektoru. Krajnji će korisnici na raspolaganju imati sigurno i besprijekorno iskustvo pristupanja i izvršavanja transakcija na web i digitalnim aplikacijama.

Mobile Identity
Izvor: Youtube

Porast prijevara tijekom posljednje dvije godine pokazao je nužnu potrebu brandova za ulaganjem u sigurnost. Iako dvostruka autentifikacija (2FA) putem elektronske pošte, SMS-a ili push notifikacija osigurava da kompanija može verificirati krajnjeg korisnika, ona donosi sa sobom i potrebu korisnika za mijenjanjem komunikacijskog kanala te unosa korisničkog imena i lozinke kako bi potvrdio autentifikaciju, čime se remeti korisničko iskustvo.

Uz Infobipovo Mobile Identity rješenje brandovi od sada mogu lako identificirati korisnike preko mobilnog broja u svakoj fazi korisničkog putovanja - od same aktivacije računa i uključivanja pa do plaćanja i preuzimanja aplikacije. Cijeli proces identifikacije korisnika događa se sigurno, brzo i u pozadini, bez potrebe da korisnik unosi kontrolni kod.

Izvor: Youtube

Rješenja dostupna unutar Infobipovog Mobile Identityja uključuju Silent Mobile verifikaciju odnosno mogućnost brandova za provjerom svojih korisnika na jednostavan i nenametljiv način kao i provjeru zamjena SIM kartica (SIM-Swap) koja u realnom vremenu prepoznaje je li SIM kartica zamijenjena štiteći tako krajnje korisnike od ovog rastućeg oblika prijevare.

Izvor: Youtube

Rješenje je Infobip već implementirao kod nekih od vodećih telekom operatora u svijetu kao što su Vodafone i Telekom Deutschland u Njemačkoj te operatorima u Latinskoj Americi, što je primjerice dovelo do povećane razine sigurnosti kod najvećih korisnika.