ČIM PRIJE TO BOLJE

11 OPASNIH APLIKACIJA: Odmah ih deinstalirajte s telefona

Autor Smartlife

I Google ih je izbacio ih svoje Play trgovine

Izvor: Google Play Store

Problem s Google tj. Android aplikacijama je što njihovi kreatori često lažno tvrde da one rade nešto, a zapravo ili ne rade ništa ili kao što je u ovom slučaju - prikupljaju podatke korisnika i mogu ih iskoristiti za problematične radnje.

Nažalost, ove aplikacije je instaliralo 60 milijuna korisnika, a među njima je i popularna aplikacija za navodno izbjegavanje radara.

Ovo je 11 aplikacija koje bi trebalo izbrisati sa svog telefona:

1. Speed Camera Radar
2. Al-Moazin Lite (Prayer Times)
3. Wi-Fi Mouse (remote control PC)
4. QR & Barcode Scanner (developed by AppSource Hub)
5. Qibla Compass - Ramadan 2022
6. Simple weather & clock widget (developed by Difer)
7. Handcent Next SMS-Text with MMS
8. Smart Kit 360
9. AI Quran MP3 - 50 Reciters & Translation Audio
10. Full Quran MP3 - 50+ Languages & Translation Audio
11. Audiosdroid Audio Studio DAW

Sve ove aplikacije dokazano prikupljaju podatke o vlasniku i uređaju u pozadini ne tražeći dozvole za to i neinformirajući korisnika u bilo kojem trenutku. Prema istraživanju AppCensus kompanije, čiji je izvještaj objavio i američki The Wall Street Journal, ove aplikacije mogu biti odgovorne i za kopiranje ulaznih podataka za bankovne aplikacije i moguće zloupotrebe korisnikovih bankovnih računa.

Obratite pozornost da su u pitanju aplikacije koje vam navodno žele pomoći da nešto uradite lakše ili bolje ili izbjegnete na neki način nešto loše. To su aplikacije u vezi s porukama, vremenskom prognozom, Wi-Fi mrežom, čitanjem QR kodova ili MP3 glazbom i slušanjem glazbe općenito.

Aplikacije bi trebalo preuzimati isključivo od provjerenih programera ili izdavača i uvijek obratiti pozornost prvo na komentare korisnika kao i krajnju ocjenu aplikacije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI