PONOVO SU USJPJELI

Pojavila se kopija najpopularnijeg filma u posljednjih nekoliko godina

Autor Smartlife

I to izuzetno kvalitetna kopija, „zahvaljujući“ piratima

Izvor: Marvel

Iako je Sony učinio sve da se to ne dogodi - kvalitetna kopija Spider-Man: No Way Home pronašla je put do torrenta. Kvalitetna kopija Blu-Ray filma našla se na najpopularnijim stranicama za skidanje piratskih filmova i ostalih sadržaja.

Ovo je izuzetno loša pozicija za Sony koji je zakazao premijeru Blu-Ray diska tek za 12. travnja 2022., dakle gotovo mjesec dana ranije je procurila piratska kopija filma - i to odlične kvalitete.

Spider-Man: No Way Home - Official Trailer
Izvor: Youtube

Film je do sada kumulativno zaradio više od milijardu i 870 milijuna dolara te je najuspješniji film i prije i sada tijekom Covid-19 ere. Možda bi ga mogao srušiti s trona novi Batman koji je nakon samo tri dana prikazivanja zaradio 134 milijuna dolara, a do petka (prije drugog vikenda) 316 milijuna dolara.

Kvalitetnu verziju novog Spiderman filma ugrabila je P2P grupe EVO koja je poznata po piratiziranju holivudskih hit filmova, a nedavno je prije kina imala "premijeru" The Power of the Dog filma kao i Dune. EVO grupa nije željela za TorrentFreak otkriti kako je došla u posjed filma, ali se vrijeme pojavljivanja kvalitetne piratske torrent kopije poklapa s početkom prodaje ilegalnog Blu-Ray diska na eBay stranici na kojoj je disk ponuđen najvišem ponuđaču.

Izvor: Marvel

Ovaj film je trenutno najveći hit Stremio aplikacije, iako ima konkurenciju - novi Matrix, Dune, Eternals i mnoge druge hit filmove.

Columbia Pictures i Marvel Studios objavili su u odvojenim priopćenjima da su šokirani ovakvim razvojem događaja te će učiniti sve kako bi se zaustavilo ilegalno širenje kopija filma koje su kompanije uspješno suzbijale od početka prikazivanja filma u kinima. To će ovog puta, s već stotinama tisuća aktivnih “sidera“ biti puno teže; gotovo nemoguće…

Spider-Man: No Way Home je u nekom trenutku čak nazvan i filmom koji će spasiti kina koja će, kako su neki filmski studiji smatrali, postali suvišna uz popularne streaming premijere.